vineri, 22 ianuarie 2021

Lecții de învățat. 5G și comunicarea

                                                                                          de Viorica Pârja

 Am auzit atâtea și se spun atâtea despre cea de-a cincea generație de tehnologie standard pentru rețelele de telefonie mobilă – 5G, încât nici nu mai știi ce să crezi. Să te bucuri de felul în care te ajută tehnologia, sau să te sperii de cum se insinuează aceasta nu în casa ta, ci în mintea ta. E adevărat că se vorbește și despre schimbarea modului în care comunicăm, urmărim sportul și concertele, sau accesăm asistența medicală personală, dar, în același timp, se vorbește despre implanturi de cipuri, despre controlul minții…

Dacă nu înțelegi cât de cât tehnologia, sigur că te cam sperii când auzi că 5G poate conecta toată lumea și totul împreună, inclusiv obiecte, dispozitive și mașini, având o viteză de 100 de ori mai rapidă decât tehnologia anterioară. Poate că unii se bucură că-și pot descărca un film full HD în trei minute, dar alții se tem că vor trebui să vorbească în șoaptă, simțindu-se spionați de tehnologia din casă. Alexa sau Siri fiind mici copii.

Oricum, începutul a fost instalat în viața noastră odată cu pandemia de Covid 19, când lumea întreagă s-a adaptat la modul virtual de a lucra, de a învăța, de a comunica. Platformele video devenind parte din viața celor mai mulți dintre noi, pentru a colabora cu colegii și pentru a păstra legătura cu familia și prietenii. Iar dacă până va prinde viață următoarea eră a tehnologiei 5G nu mai e decât puțin, să ne bucurăm de sănătate, care și ea va putea fi monitorizată în timp real cu 5G. Păstrați-vă mintea limpede!

Lecții de învățat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu