marți, 27 septembrie 2022

Constantin Necula şi Grigore Leşe la Mireşu Mare

 


Sâmbătă, 24 septembrie a.c., culorile aurii ale toamnei şi un public numeros, aproximativ 450-500 de locuitori ai Mireşului cel Mare şi mulţi şi de valoare oaspeţi în frunte cu Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş -  din curtea Pensiunii "Drumu Ţării" (patron Florian Sălajean) i-au primit cu sufletul deschis pe câţiva dintre românii adevăraţi ai României actuale.

Unul dintre aleşi a fost părintele Constantin NECULA ( cu emisiune la TVR) care la un moment dat a spus: "Noi nu iubim pe oameni pentru lucrurile în care sunt puternici, noi iubim pe oameni pentru lucrurile în care sunt slabi. Fragilităţile ne ţin laolaltă, neputinţele ne unesc!".

Un alt om însemnat a fost rapsodul cu emisiunea "Drumul lui Leşe", vocea inegalabilă a României şi văzut ca un sfânt în Ţara Lăpuşului domnul Grigore Leşe, care ne-a încântat atât prin vocea unică, cât şi prin poveţele sau provocările la care ne-a supus. Pentru Domnia sa este totul clar: "Casa mea e înconjurată de Cer...Biserica e în centrul satului...oamenii îl înconjoară pe Dumnezeu...".

Pentru Doamna Leontina Dorca, cea pentru care cerul cel mai azur este în Remeţi pe Someş am numai cuvinte de laudă. A venit alături de Carmen Sas cu ale lor cuconi, au cântat Imnul naţional, au jucat, au cântat, ne-au bucurat inimile! A spus un lucru esenţial: "Dacă n-aş cânta şi n-aş juca, mi-aş pierde sufletul!".

Cuvintele de suflet, sincere, ne-a determinat să stăm cuminţi asemeni unor elevi de clasa pregătitoare! Românii, adică noi, care trecem prin vremuri tulburi, cu griji din ce în ce mai mari, avem nevoie şi de puţină (multă!) hrană spirituală, motiv pentru care cei doi invitaţi au fost prezenţi duminică, 25 septembrie la slujba oficiată de părintele paroh Romulus Ciurdaş, într-o biserică ortodoxă neîncăpătoare! 

Mulţumim pentru daruri primarului Ioan Mătieş, viceprimarului Gheorghe Tînc şi Consiliului Local!

                                                                                                                       

                                                                                                                            GDL



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu