duminică, 20 decembrie 2015

Comunicat de presă - senator PSD Sorin Ovidiu BOTA

20.12.2015





Proiect de lege privind promovarea transportului ecologic

Senatorul PSD Marius Sorin Bota a inițiat și depus la Senat un proiect legislativ menit să reducă poluarea în aglomerațiile urbane, prin reducerea consumului de benzină şi motorină. Totodată, această inițiativă legislativă are în vedere promovarea noilor tehnologii în transport.
„La nivelul Uniunii Europene circa 28% din emisiile de gaze cu efect de seră sunt datorate transporturilor şi 84% dintre acestea revin transportului rutier, cu menţiunea că 10% provin din traficul rutier urban. Transportul ecologic se referă de regulă la orice mijloc de transport ce implică diminuarea combustibilului lichid. Mijloacele de transport  în comun acţionate electric au o contribuţie benefică asupra sustenabilităţii economice şi ecologice a comunităţilor pe care le deservesc”, se arată în motivarea senatorului.
Proiectul de lege inregistrat la Senat sub numărul BP700/2015 impune autorităţilor publice locale, regiilor autonome şi societăţilor comerciale aflate în subordinea unităţilor administrativ-teritoriale, achiziţionarea de mijloace de transport în comun acţionate electric, în proporţie de minim 50% din necesarul de achiziţii viitoare. De asemenea, societăţile comerciale cu capital privat care derulează transport în comun pe traseele din municipii şi zonele metropolitane vor trebui să asigure începând cu anul 2020 un parc auto acţionat electric în proporţie de minim 50%.

                                                 Cabinetul senatorului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu