Principiul potrivit căruia
"alimentele tale pot fi medicamentele tale" nu şi-a pierdut
valabilitatea nici astăzi. Dacă suferi din cauza tensiunii arteriale mari,
încearcă aceste alimente-minune. Chiar daca folosim cele mai bune medicamente,
ceea ce mâncăm ne influenţează sănătatea mai mult decât credem. Introducerea în
alimentaţia zilnică a anumitor ingrediente cu proprietăţi benefice poate
îmbunătăţi drastic starea noastră de sănătate. Valorile ridicate ale tensiunii
arteriale pot fi combatute cu ajutorul a trei categorii de alimente, care se
găsesc în orice bucătarie.
1. Verdeţuri şi legume verzi
Studiile
realizate de specialistii in nutritie arata ca absorbtia acizilor grasi este
esentiala pentru reglarea tensiunii arteriale. Pentru acest lucru, este necesar
sa consumam verdeturi si legume verzi, impreuna cu grasimi sanatoase precum
ulei de masline extra-virgin, nuci sau avocado. In plus, clorofila continuta in
cantitati mari de verdeturile proaspete are un efect direct de scadere a
tensiunii arteriale.
Consumati cat mai
des salate cu legume de culoarea verde si diverse verdeturi.
2. Leguminoase
Conform unui
studiu publicat de Huffington Post, 200 de grame de leguminoase pe zi sunt
necesare pentru a scadea tensiunea arteriala. Consumati zilnic o portie de
fasole, mazare, linte sau naut. Acestea sunt benefice si in cazul diabetului.
3. Usturoi şi ceapă
Usturoiul si
ceapa sunt cunoscute in medicina traditionala românească pentru efectele lor în
scăderea tensiunii. Studiile internaţionale confirmă proprietatile de reglare a
tensiunii. Este important ca acestea sa se consume in stare cruda, pe o perioada
indelungata.
Atentie in cazul
in care folositi aspirina sau medicamente anticoagulante: consumul crescut de
usturoi are aceleasi efecte si poate avea consecinte neplacute in combinatie cu
acestea. Sursa: pioneerthinking.com
dr.
Iulian COZA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu