joi, 28 aprilie 2016

Ziua Veteranilor de Război a fost sărbătorită în Baia Mare

Instituția Prefectului – Județul Maramureș, Primăria Municipiului Baia Mare și Garnizoana Baia Mare au organizat joi, 28 aprilie 2016, o serie de manifestări la Monumentul Ostașului Român din municipiul Baia Mare, pentru a marca Ziua Veteranilor de Război. La eveniment au participat veterani de război, oficialități, senatori și deputați care reprezintă Maramureșul în Parlamentul României, reprezentanți ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ale Ministerului Apărării Naționale, reprezentanți ai instituțiilor publice deconcentrate, ai asociațiilor revoluționarilor și cadrelor militare în rezervă și în retragere, ai partidelor politice, ai Bisericii Ortodoxe Române, ai presei, public divers.
Evenimentul a fost prezentat de Ioana Teodorescu. Debutul a fost făcut de Fanfara Municipală Baia Mare, care a intonat Imnul Național al României. În continuare, un sobor de preoți condus de Preasfinția Sa Justin Sigheteanul, episcop vicar în cadrul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, a oficiat serviciul religios și a sfințit coroanele de flori. Au urmat discursurile oficialităților. Prefectul Sebastian Mihai Lupuț a spus: Marcăm, astăzi, Ziua Veteranilor de Război, o zi în care ne amintim de bunicii noștri, de toți cei care au luptat pe front, renunțând la propriul confort, la propria sănătate și integritate corporală în numele binelui national. Este un moment, dintre cele poate prea rare, în care ne exprimăm recunoștința față de cei care, într-un trecut nu prea îndepărtat, au făcut posibilă viața noastră, așa cum este ea astăzi, cu bune și cu rele, dar în libertate și în pace. (…) Din păcate, an de an printre noi rămân tot mai puțini veterani de război. Este cazul să îi cinstim cât mai avem timp, să le prețuim sacrificiile și să îi considerăm pe veteranii de război drept exemple de urmat. Curajul, demnitatea, hotărârea și patriotismul lor îi transformă pe aceștia în modele pentru generațiile care le urmează. Astăzi, de ziua lor, țin să le urez celor aproximativ 145 de veterani de război din județul Maramureș multă sănătate și să se bucure de o bătrânețe liniștită alături de familiile lor. «La mulți ani!»”
Alături de alți participanți, prefectul Sebastian Mihai Lupuț a depus coroane de flori atât la Obeliscul Cimitirului Comemorativ, cât și la Monumentul Ostașului Român. Elevi ai Liceului de Arte Baia Mare și ai Școlii Generale „Dimitrie Cantemir” au depus flori la plăcile comemorative din cimitir.  Ceremonia s-a încheiat cu defilarea Detașamentului de Onoare.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu