sâmbătă, 1 iulie 2017

Adversarii sportivilor români la turneul de tenis de la Wimbledon

Ediţia cu numărul 131 a turneului de la Wimbledon şi-a stabit distribuţia tablourilor principale, vineri, de la ora 12:00. Parcursul la Wimbledon 2017 începe cu adversari accesibili pentru Simona Halep, Monica Niculescu, Irina Begu, Ana Bogdan şi Marius Copil.

 Sorana Cîrstea este singura care va avea de înfruntat un cap de serie încă de la primul meci. Jumătatea de tablou a Simonei Halep este însă presărată cu jucătoare dificile: Azarenka, Kvitova, Bouchard, Konta, Ostapenko, Venus Williams, Svitolina şi Cibulkova.
Pe tabloul masculin, Marius Copil deschide împotriva unui jucător venit din calificări, Roger Federer are cel mai complicat prim tur din Big Four, iar Djokovic se pregăteşte pentru un tur trei dificil cu Juan Martin del Potro.
Prim meci la indigo pentru principalele două pretendente la poziţia de număr unu în circuitul feminin. Simona Halep (2 WTA) şi Angelique Kerber (1 WTA) vor lansa campania 2017 la Wimbledon împotriva unei jucătoare venite din calificări. Românca va juca luni, întrucât, în lipsa Serenei Williams - campioana ediţiei precedente, Kerber va primi onoarea de a deschide ziua de marţi pe terenul central.
Jumătate a doua, a Simonei Halep, plină de nume grele: Azarenka nu apare deloc pe lista capilor de serie, iar Kvitova şi Venus Williams sunt favoritele din plutonul doi care ameninţă. Două dintre cele cinci românce de pe tabloul principal trimise pe jumătatea superioră, care va intra în concurs marţi
Sorana Cîrstea a fost trimisă pe jumătatea superioară a tabloului, a lui Kerber, şi o va întâlni pe Kiki Bertens în primul tur, favorita numărul 23 a tabloului.
Monica Niculescu se află pe aceeaşi jumătate superioră de tablou, dar pe sfertul al doilea şi deschide împotriva Magdalenei Rybarikova. În turul doi, sportiva pregătită de Călin Ciorbagiu ar putea juca împotriva Karolinei Pliskova (prim meci cu Evgeniya Rodina).
Pliskova, a treia jucătoare cu şanse de a ajunge numărul unu mondial la capătul Wimbledonului pare a avea un culoar puţin mai favorabil, chiar dacă este singura din Top 3 care nu debbutează împotriva unei sportive din calificări, întrucât pe sfertul ei nu se regăseşte nicio jucătoare cu titlu de Mare Şlem în palmares. Mladenovic însă este un test important, iar tabloul feminin este predispus surprizelor.
Trei românce pe jumătatea inferioară, care debutează luni
Irina Begu va debuta la Wimbledon 2017 împotriva unei jucătoare cu clasament inferior Naomi Broady (108 WTA).
Ana Bogdan va juca primul meci al carierei pe tabloul principal de la All England Club împotriva chinezoaicei Ying-Ying Duan (64 WTA).
Simona Halep, a doua favorită a turneului, domină această jumătate şi va deschide împotriva unei jucătoare venite din calificări.
Meciurile de primul tur care se evidenţiază pe tabloul principal feminin:
Agnieszka Radwanska vs Jelena Jankovic
Monica Puig vs Timea Bacsinszky
Karolina Pliskova vs Evgeniya Rodina
Alison Riske vs Sloane Stephens
Dominika Cibulkova vs Andrea Petkovic
Johanna Larsson vs Petra Kvitova
Victoria Azarenka vs Cici Bellis
Carla Suarez Navarro vs Eugenie Bouchard
 Singurul reprezentant al României la simplu masculin a avut şansă la tragerea la sorţi şi nu numai că a evitat un cap de serie în primul meci, dar va deschide împotriva unui jucător venit din calificări, astfel încât o primă victorie pe main draw-ul de la All England este accesibilă. În turul doi, Copil l-ar putea reîntâlni pe spaniolul Bautista Agut, cel în faţa căruia a cedat în set decisiv 5-7, la Munchen. Lui Copil i-au lipsit atunci două mingi pentru o victoire care l-ar fi dus în Top 100. Marius a fost distribuit pe jumătatea superioară, pe sfertul dominat de favoritul 4, Rafael Nadal şi va juca luni, la fel ca şi Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea. MEDIAFAX


Foto: ProSport

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu