sâmbătă, 12 mai 2018

Artă, creație și meșteșug la Zilele Maramureșului


 Miercuri, 9 mai 2018, cea de-a doua zi a evenimentului „Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș” a debutat cu două acțiuni inedite la Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Baia Mare. Pentru prima dată, în Baia Mare, în zona Câmpul Tineretului are loc târgul de promovare „Bun de Maramureș”, manifestare care a reunit apicultori, producători tradiționali și meșteri populari din între județul, dar și reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale. În fiecare zi, până pe data de 13 mai, în intervalul orar 10:00 – 18:00, participanții vor putea vizita standurile expoziționale pentru a admira și degusta produse autentice maramureșene și pentru a descoperi direct de la producători tainele realizării acestora.
De asemenea, anul acesta fiind unul aniversar atât pentru România, cât și pentru județul Maramureș, cu ocazia organizării celei de-a IV-a ediții a Zilelor Maramureșului a avut loc simpozionul științific „PerpetuuMM – 50 de ani de la înființarea județului Maramureș”, la Secția Pavilionară a Muzeului de Etnografie și Artă Populară.
La această manifestare au participat câteva dintre personalitățile administrației județene, dar și invitați din alte județe. Într-un cadru rustic, tradițional, a fost vernisată expoziția de artă fotografică „Călător prin Maramureș”. Lucrările realizate de artiștii fotoclubului Ethereal din Baia Mare au fost expuse pe simezele unei șuri din Muzeul Satului, aspect care a dat o notă aparte expoziției.
Ziua de miercuri, 9 mai, s-a încheiat cu un workshop susținut de Ionela Mihuleac din Iași, cu o prezentare power point a Simpozionului HUMAN, Cucuteni, a muzeului Eugenia Pop și ulterior a fost prezentată tehnica ceramicii Cucuteni, în zona Câmpul Tineretului din Baia Mare.

                                                                                                 CJMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu