miercuri, 27 iulie 2022

Din Colecția ,,orice prost răcește iarna!”...sau Să facem haz de necaz!



,,La ce te gândești?”, mă întreabă prietenul destoinic și curios ,,feisbuc”! La ce mă pot gândi? Ups! Temperatură, când 38,4... când 37,8. Acuma, după câteva ,,paracetamoale”, am ajuns la normalitate... 36 cu ceva. Urechi și nas înfundat. Muci, să iertați! Așa e dacă bei rece, sau chiar foarte rece. Dureri în gât. Test, negativ. Că nu știm să ne raportăm la altceva... decât la nemernicia de Covid. Asta merităm... Covid în sus, Covid în jos! Nu mai există alte boli. Nu! Totul se privește prin prisma Covidului. Încă 1-2 ,,paracetamoale”, ceva de gât, ceva strepsils. Și revin la ,,normalitatea normală”, dar a fost o lecție - ,,NU MAI BEA DIN FRIGIDER!”, așa că luați aminte! Am vrut să dovedesc că nu mă dovedește recele frigiderului pe canicula asta. Nu mi-a ieșit. Răgușeală. Durere de gât. Temperatură. ba, chiar și friguri, să nu le zic, frisoane. Dovadă că ,,recele tot rece rămână, nu te va trata cu căldură”. Acuma stăm și bolim... dar e bine că s-a schimbat și vremea. Au căzut câțiva picuri de ploaie... cât o rouă. La arșița pe care o traversăm, sau care s-a abătut peste noi, nici nu se simte. Ăsta e sfârșitul... ll trăim. Nu mai cred în vremuri bune... așa cum trăiam odată. Nu. Foamete. Boli. Foc. Muncă pe degeaba... Ce putem face fără apă? Nimic. Ne vom usca pe picioare. Și apoi, prietenul ,,feisbuc”, nu are nicio treabă, când mă întreabă ,,la ce te gândești?”. La vremurile care vin. La vremurile care sunt. La vremurile care au fost. Nu pot fi optimist pentru viitor. Sunt îngrijorat. Mă gândesc și la mine, dar și la cei din jurul meu - bătrâni, părinți, bolnavi, copii. Nu e de bine! Nu va fi bine. Asta e... ,,bucuroși” le-om trece pe toate... Dacă putem vorbi despre bucurie în acest context.
Am scris și eu... mai în glumă, mai în serios. Dar, nu e de bine. Nu ne așteaptă vremuri bune... toate acestea le voi trece în Colecția ,,prostii postate pe feisbuc!”... dar un motiv real de îngrijorare. Adevăr. Ferească Dumnezeu de mai rău! Apă nu! Ploaie nu! Recolte nu! Pământuri arse! Totul se uscă din cauza secetei. Fără apă ne vom usca și noi!
Eu... printre paracetamoale și niscaiva temperatură, la asta m-am gândit. Și la cât de prost am putut să fiu, să beau, de câteva zile, apă rece, ca gheața, din frigider... O lecție! Lecția prostului care răcește vara, că iarna, răcește orice fraier...
Să ne vedem sănătoși... și ascultați-mi sfatul! ,,Țara arde și babele se pieptănă!”... Nu știu dacă s-or pieptăna babele, dar... țara arde!
Doamne ajută!
Zi binecuvântată...

VASILE BELE
27.07.2022 Chiuzbaia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu