sâmbătă, 1 februarie 2025

Măscăriciul Cristi Danileț cere ca Georgescu să nu fie lăsat să candideze, Victor Ponta îi răspunde...

„Eu nu l-am votat pe Călin Georgescu, eu l-am votat pe Ciolacu. Dar și eu îmi pun întrebarea, ca alți mulți oameni care au votat pe Lasconi sau pe Ciucă, 'Domn'e, de ce s-a anulat turul doi? Ce s-a întâmplat?'. De ce nu a fost lăsat să candideze?

Nu a apărut până acum, iată că sunt deja șase săptămâni, un motiv serios. Deci enervarea oamenilor că nu au voie să voteze pe cine vor ei, că le spune Sistemul 'Ai voie pe X, nu ai voie pe Y, ai voie pe Antonescu, nu ai voie pe Georgescu' este extrem de mare și oamenii vor reacționa în continuare mai ales la vot foarte radical.

Apar niște personaje absolut sinistre, Danileț este tipic conserva lui Soroș, nu a fost niciodată judecător, tot timpul a fost activist, a fost propagandist, a ieșit la pensie cu pensie specială la 40 și ceva de ani când bărbații trebuie să muncească, nu să fie șomeri sau pensionari speciali, s-a dus în Republica Moldova să implementeze acolo Statul Paralel care a făcut atât rău României.

Când iese unul ca Dănileț eu vă garantez că încă o mie, o sută de mii de oameni care nu vor să voteze Georgescu sau Șoșoacă merg să-i voteze tocmai ca să spună că nu are voie Danileț și cu nu știu ce sistem să ne interzică nouă să votăm pe cineva.

Când apar aceste cozi de topor, mai e unul din frații Muraru de la Iași, care anunță ei, știu ei ce o să facă CCR, este foarte grav”, a declarat Victor Ponta.

C.L.

Totuși


Cum poate fi lăsat patrimoniul cultural muzeistic al unei țări pe mâna unui singure persoane, care nici nu răspunde penal în cazul unor daune?

Înțeleg, de la actuala ministră a Culturii, că artefactele dacice furate au fost trimise la plimbare, prin satele Europei, nici măcar în capitalele ei, printr-un contract semnat doar de către directorul MNIR, Oberländer, contract care nu se află nici măcar în copie la minister, din moment ce ministra l-a solicitat muzeului român.

Intotero a mai spus că… se gândește să-i ceară demisia directorului, în timp ce fosta ministră, Turcan, în al cărui mandat a fost aranjată expoziția a declarat, cu seninătate bovină, că „au mai fost furturi din muzee”. Adică… „Csf? Ncsf”.

În mod normal, un astfel de contract, privind bunuri patrimoniale naționale, de o asemenea valoare, ar trebui semnat și de ministrul Culturii, dar și contrasemnat cel puțin de către ministrul de Interne și de cel de Externe, dacă nu și de SRI.

Bine că, din nebăgarea de seamă a unui birocrat cultural, neinformat geopolitic, nu ne-am trimis tezaurul într-un sat din Medelin, Columbia.

Din partea președintelui ilegitim, nici măcar tradiționala formulă „atenție și îngrijorare”.

Alexandru Mitache

Politicianul. Omul (ne)potrivit la locul (ne)potrivit


Firesc ar fi ca în zona administrativă-statală, funcțiile de execuție să fie ocupate de profesioniști, nu de politicieni. Gen ministrul Finanțelor, ministrul Mediului, ministrul Apărării, ministrul Justiției. Altfel, există riscul ori ca ei să fie păpuși de ținut în fereastră, fie să facă rău. Masiv. Și exemplificăm.

În plan extern, inițial. Mai știți scandalul lui Donald cu migranții returnați Columbiei și amenințările de taxe? S-au împăcat. Dar de atunci, crește într-una pe burse prețul cafelei, nu se mai oprește. Același personaj a semnat ordin executiv ca unitatea militară de tristă faimă Guanatanamo Bay, cea cu torturile presupușilor teroriști arabi, să găzduiască 30.000 de imigranți până li se decide soarta. Știți cum sunt numiți? „Criminal illegal aliens”, și nu râdeți, sunt vizați și 3500 de români… Și de la același personaj citire, experții CDC, cel mai important organism medical de control al bolilor, nu mai au voie să conlucreze cu Organizația Mondială a Sănătății…au interdicție. Încă una cu el și trecem la alții… mai ieri aclama că proaspăt desființatul Departamentul pentru Diversitate, Incluziune Echitate e de vină pentru ciocnirea avionului cu elicopterul. Dar să trecem la viitorul lor ministru al Sănătății, Robert F. Kennedy Jr, ce se bâlbâie în fața comisiei, negând că e conspiraționist, antivaccinist etc. La final, președintele Comisiei a răbufnit: „Nu contează ce spuneți acum și aici pentru că nimic din ce afirmați nu e adevărat și nu reflectă ceea ce credeți și ați declarat de-a lungul a zeci de ani. Aceasta e o funcție care înseamnă viață și moarte. E mult prea important față de jocurile pe care le faceți, domnule Kennedy”. În paralel, statul Kansas are o explozie a tuberculozei cum n-a mai avut SUA niciodată. Stați așa, că și la noi e stare de alertă epidemiologică, cu 133.635 de cazuri de gripă severă. La toate aceste măsuri, haioșii Internetului din SUA se întreabă: „No, OK, s-au ieftinit ouăle până la urmă?”, aceasta fiind atât o problemă reală, cât și o temă de campanie.

Între timp, România. Cea cu un deficit bugetar de 152,7 miliarde de lei. Cea cu directorul Romsilva care a luat purcoiul de bani ca sume compensatorii de la Stat la pensionare, dar e reangajat înapoi pe loc la aceeași instituție! Specialiștii au considerat, la formatarea bugetului național, că inflația e de 4,4%, când ea e de 8,4%… Consiliul Județean Timiș face reduceri de personal, cel din Buzău refuză. Noul ministru al Învățământului e puțin prea competent pentru funcția sa, dacă nici ăsta nu face treabă înseamnă că efectiv nu se poate, nu-i cu cine. Nea Gigi redevenit politician se face că nu mai e patronul FCSB, așa a ordonat presei să scrie, în fapt a transferat acțiunile fiicei ca să nu fie incompatibil.

În lume? Angela Merkel, autor moral al sufocării Europei cu imi­granți, atacă pe actualii lideri germani care bat palma cu extrema dreaptă ca să poată guverna. Politicienii Turkmenistanului își obligă sub amenințare cetățenii să nu mai întineze chipul iubitului conducător folosind ziarul unic și de propagandă ca hârtie igienică. Nu vă sună cunoscut, deja vu? Biserica Ortodoxă Rusă anunță că trimite pe front de cinci ori mai mulți preoți. În regulă, dar care e explicația oficială dată de patriarh? Atenție, noaptea minții. „Ucrainenii forțează soldații ruși să comită crime de război”!!!

 

Autor: Alexandru Ruja

Sursa: Graiul Maramureșului

Gluma zilei - „Sunt văru-su”

 


Un prim pas spre Mondialul din Australia! Mai avem doar un hop de trecut...

Naționala României a spulberat Germania în meciul care a avut loc la București, având o revenire de senzație după un început mai ezitant.

Echipa de rugby a României s-a impus cu 48-10 în fața Germaniei în meciul din prima etapă a Rugby Europe Championship 2025.

Partida s-a jucat pe Stadionul „Arcul de Triumf”, iar oaspeții au început în forță, conducând cu 10-3. Din acel moment, însă, pe teren a fost numai o echipă. „Stejarii” au controlat clar ostilitățile, trecându-și în cont nu mai puțin de 5 eseuri, plus unul de penalitate.

Cosmin Manole (în minutul 27), Taylor Gontineac (46), Marius Simionescu (51), Cristi Chirica (58) și Mihai Graure (79) au culcat balonul în terenul de țintă advers. De asemenea, Germania a fost sancționată în minutul 63 cu un eseu de penalizare.

Alin Conache a transformat primele patru eseuri și două lovituri de pedeapsă, în minutele 19 și 34, iar Rupanu ultimul eseu.

De partea cealaltă, Germania a punctat prin Erik Marks (eseu în minutul 23) și Bader-Werner Pretorius (lovitură de pedeapsă în minutul 6 și transformarea eseului).

Pentru naționala României urmează partida împotriva Belgiei, care va avea loc 8 februarie, de la ora 21:00, pe Stade du Tondreau. În ultima etapă, „stejarii” primesc replica Portugaliei, pe 15 februarie, la Botoșani.

Miza pentru naționala României este una imensă. Dacă „Stejarii” termină ediția 2025 a Rugby Europe Championship pe unul dintre primele două locuri ale grupei se califică direct la Cupa Mondială din Australia, care va avea loc în 2027. Asta înseamnă că au nevoie de un succes cu Belgia sau Portugalia.

Selecționerul francez David Gerard i-a trimis pe teren din primul minut în meciul cu Germania pe Savin, Cojocaru, Manole, Immelman, Mahu, Boboc, Chirica, Mitu, Conache, Hinckley, Manumua, Tomane, Gontineac, Tiqe și Simionescu.

 

Cristi SOMEȘAN

Timpul LIBER al unui dascal


1. Activitatea didactică .... 630 ore (18 ore x 35 săpt. = 630 ore)
2. Transport către diverse activităţi obligatorii (cercuri pedagogice, perfecţionări, şedinţe metodice, convocări la ISJ, activităţi sportive, olimpiade şi concursuri, testări, etc.)...................1 oră/ săpt. = 35 ore (1 oră x 35 săpt. = 35 ore)
3. Participare la cercuri metodice, perfecţionări, convocări la ISJ, ITM, ISU, Primării şi Consilii Locale, Poliţie, şedinţe ale cercurilor metodico-ştiinţifice, etc.......2 ore/săpt.=70 ore (2 ore x 35 săpt. = 70 ore)
3. Elaborare teste iniţiale............................................................1 oră
4. Redactare/Tehnoredactare teste iniţiale, multiplicare............3 ore
5. Concepere/redactare/tehnoredactare planificări calendaristice.......10 ore
6. Concepere/redactare/tehnoredactare planificări pe unităţi de învăţare.......2 ore/săpt.=70 ore (2 ore x 35 săpt. = 70 ore)
7. Concepere/redactare/tehnoredactare planuri de lecţie, proiecţii didactice, proiecte ale unităţilor de învăţare......5 ore/săpt.=175 ore (5 ore x 35 săpt. = 175 ore)
8. Concepere/redactare/tehnoredactare mijloace de evaluare formativă şi sumativă, multiplicare..........5 ore/săpt.=175 ore (5 ore x 35 săpt. = 175 ore)
9. Evaluarea testelor scrise, notarea, realizarea clasificărilor, realizarea statisticilor................10 ore/săpt.=350 ore (10 ore x 35 săpt. = 350 ore)
10. Realizarea şi întreţinerea de materiale didactice şi metodico-ştiinţifice ...1 oră/săpt=35 ore (1 oră x 35 săpt. = 35 ore)
11. Participare la şedinţele Consiliului Profesoral, Consiliului de Administraţie.......................2 ore/săpt.=70 ore (2 ore x 35 săpt. = 70 ore)
12. Concepere/redactare/tehnoredactare documente comisii metodice, dosarul catedrei, comisii PSI, P.M, Comisia de disciplină, etc....2 ore/săpt.=70 ore (2 ore x 35 săpt. = 70 ore)
13. Participarea la şedinţele comisiilor metodice, catedrei, comisiilor PSI, Protecţia Muncii, Comisiei de disciplină, etc........0,5 ore/ săpt.=17,5 ore (0,5 ore x 35 săpt. = 17,5 ore)
14. Realizarea sarcinilor serviciului pe şcoală, paza şi protecţia elevilor.....3 ore/săpt.=105 ore (3 ore x 35 săpt. = 105 ore)
15. Perfecţionare ştiinţifică, autoperfecţionare metodico-ştiinţifică…..10 ore/săpt.=350 ore (10 ore x 35 săpt. = 350 ore)
16. Altele.....................................1 oră/săpt.=35 ore 1 oră x 35 săpt. = 35 ore
Total ore pe an: 2201,5
2201,5 : 35 = 62,9 ore/săptămână , adică 12,5 ore pe zi!
Rog colegii cadre didactice sa ma corecteze, sa-mi semnaleze unde am gresit, am pus ore prea multe sau prea putine! Sau alte activitati pe care dansii le fac si nu le-am surprins eu! Mi se pare mie sau asta merita atentia specialistilor in dreptul muncii?"
Toate reacţiil

Revista presei. Trei motive pentru care să îl votezi pe Călin Georgescu!

Călin Georgescu a născut vii dispute între prieteni, colegi, membri ai familiei, cunoscuți sau necunoscuți de pe mediile de socializare. Cum poți să îl votezi pe Călin Georgescu? Dar tu cum poți vota pe altcineva decât Călin Georgescu?

Dincolo de părerile fiecăruia, voi încerca să prezint mai multe motive obiective pentru care Călin Georgescu va fi votat de câteva milioane de români, indiferent dacă vom avea parte de turul al doilea sau de alegeri în luna mai.

Motivul 1: este pro-român!

Călin Georgescu a fost singurul candidat la Președinție care a spus cu subiect și predicat că el este pro-român. A fost și este singurul candidat care pune interesele României și ale românilor înaintea oricăror alte interese. Toți ceilalți, auto-intitulați pro-europeni, lasă să se înțeleagă aproape automat că pentru ei sunt mai importante interesele Uniunii Europene decât ale României.

Vi s-a părut cumva că Executivul de la București, format din Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă/Marcel Ciolacu, a acționat vreo secundă urmărind interesele românilor? Gafele cu intrarea României în Schengen nu au fost gafe, ci pur și simplu dezinteres și neprofesionalism.

Din discursurile publice ale lui Iohannis, din ultimii trei ani, ați remarcat cu Ucraina a fost mai des invocată decât propria țară? Ce a făcut concret Iohannis pentru România? Încerc să îmi scormonesc mintea și nu reușesc să îl asociez pe Iohannis cu ceva bun care s-a întâmplat românilor sau României.

Așadar, avem ocazia să votăm un român care, cel puțin declarativ, pune interesele noastre înaintea tuturor celorlalți. Un fel de „Romania first”! Și pentru că va dori să și demonstreze că lucrează în acest sens, sigur se va zbate să obțină ceva pentru noi, pentru a confirma măcar valul de încredere de care beneficiază orice nou președinte.

Motivul 2: este deștept!

Cine este deștept poate ajunge Primarul Bucureștiului! Deșteptăciunea a fost singurul argument invocat de susținătorii lui Nicușor Dan, care a ajuns să fie reales primarul Capitalei. Nu că l-ar fi recomandat cunoștințele sale de administrație publică sau că ar fi avut vreo realizare ori vreun proiect cât de cât semnificativ. Atunci, mergând pe o logică similară, Călin Georgescu se detașează net față de ceilalți competitori.

Are un doctorat luat pe bune, diploma sa de bacalaureat nu este subiect de glume și nici nu a absolvit facultatea la vreo filială de universitate privată neacreditată. A ajuns la vârsta de 62 ani lucrând în străinătate pentru România și acumulând o experiență fără tăgadă.

Cu ce sunt mai prezidențiabili decât Călin Georgescu un primar de la Sibiu sau un primar de la Câmpulung, un orășel cât cartierul Floreasca?

În toate aparițiile sale publice sau televizate, prezența sa a fost impresionantă: discurs echilibrat, un ton exact ca la un diplomat de profesie, mesaje prezentate cu cuvinte bine alese, fără smiorcăieli și declarații bombastice. Nu știu câți în locul lui ar fi dat dovadă de un asemenea control și nu s-ar fi victimizat.

Motivul 3: nu este președinte sau fost președinte de partid!

Este singurul candidat fără să fie președinte de partid. Toate partidele și-au pus președinții lor să candideze pentru a deveni Președintele țării. Absolut toate! Singurul candidat independent real a fost Călin Georgescu și, în cazul în care vom avea alegeri în luna mai, cu siguranță va fi singurul candidat independent.

Mircea Geoană, Victor Ponta, Crin Antonescu și Nicușor Dan sunt foști președinți de partide, care au ajuns din diverse motive oarecum pe dinafară. Victor Ponta este singurul care are mandat de deputat obținut la recentele alegeri parlamentare, pe listele PSD.

În teorie, Președintele României este președintele tuturor românilor. În realitate Președintele României este președintele de partid care a ajuns la Cotroceni și a dobândit o putere mai mare, luând după sine la Administrația Prezidențială membri loiali din partidul pe care l-a condus.

Ion Iliescu a fost președintele pesediștilor, Traian Băsescu a fost președintele pedeliștilor, iar Klaus Iohannis a fost președintele peneliștilor. Iar ei au condus partidele de la Cotroceni, cu o putere sporită, mimând onestitatea și bunele intenții.

Cum să îți explici altfel ingerințele lui Iohannis în PNL, numind oameni chipurile independenți în posturile de miniștri care reveneau liberalilor prin înțelegere cu PSD, partenerul de coaliție. Numirile lui Bogdan Aurescu, Luminița Odobescu sau Ligia Deca s-au făcut de pe poziție de forță și împotriva intereselor membrilor PNL.

În concluzie, avem șansa reală de a avea primul Președinte al tuturor românilor, fără vreo datorie față de vreun partid. Până acum s-a acreditat teza că nu ai nici o șansă la alegerile prezidențiale dacă nu ai un partid puternic în spate, cu cei care să aibă grijă de voturile tale în toate secțiile de votare din țară, pentru a nu fi furat.

Ei bine, miracolul s-a întâmplat! Iar după ce va câștiga alegerile prezidențiale, vorbele lui Călin Georgescu vor rămâne în istorie: „Partidul meu este poporul român”.

Stelian Damov, https://oficiuldestiri.ro/

 

Fotografia zilei - Alain Delon, Marianne Faithfull și Mick Jagger

 


Semnificațiile zilei de 1 februarie 2025


Evenimente

1814: Vulcanul Mayon, situat în Filipine, a erupt, provocând moartea a aproximativ 1.200 de persoane.
1908: Regicidul de la Lisabona; regele Carlos I al Portugaliei și moștenitorul său, Dom Luís Filipe (Duce de Braganza), sunt asasinați de membri ai societății revoluționare "Carbonária"
2003: Naveta spațială Columbia s-a dezintegrat deasupra Texasului în timpul reintrării în atmosfera Pământului
  • 1600Mihai Viteazul semnează „Tratatul de închinare și credință” față de împăratul Rudolf al II-lea. În schimbul recunoașterii suzeranității sale, Rudolf al II-lea a făgăduit lui Mihai Viteazul ajutor și a garantat domnia ereditară în linie bărbătească.
  • 1789: A fost ales primul președinte al SUAGeorge Washington
  • 1814Lordul Byron a publicat "Corsarul"
  • 1814Vulcanul Mayon, situat în Filipine, a erupt, provocând moartea a aproximativ 1.200 de persoane.
  • 1823: Într-un memoriu, vornicul Mihail Sturdza folosește, pentru prima dată în viața politică a Țărilor Române, noțiunea de "conservator", pentru a desemna tendințele marii boierimi de a păstra vechile stări de lucruri
  • 1847: Se inaugurează Teatrul de la Copou din Iași cu "Bătălia moldovenilor cu cavalerii teutoni la Marienburg", tablou vivant de Gheorghe Asachi, și "Vicontele de Letorier", vodevil de Bayard și Dumanoir
  • 1861: Începe să funcționeze, la BucureștiArsenalul Armatei
  • 1866: A fost înființată agenția de știri daneză "Ritzaus Bureau" (poartă numele întemeietorului său, Erik Nicola Ritzu)
  • 1880: Stabilirea de relații diplomatice la nivel de legație între România și Olanda
  • 1880 Ion Luca Caragiale publică în "Convorbiri literare", farsa într-un act "Conu Leonida față cu reacțiunea"
  • 1884: A fost publicată prima ediție a Oxford English Dictionary
  • 1896: Premiera mondială a operei "Boema" de Puccini, la Torino
  • 1905: A apărut, la București, "Viața nouă", publicație lunară, sub direcția lui Ovid Densusianu; revista a devenit principalul organ de presă al mișcării simboliste de la noi
  • 1908: Regele Carlos I al Portugaliei și fiul său, prințul Luis Filipe, sunt uciși la Terreiro do Paco, Lisabona
  • 1912: A apărut, la Iași, revista "Însemnări literare", sub direcția lui Mihail Sadoveanu și a lui George Topîrceanu
  • 1914: Intră în funcțiune prima instalație centralizată feroviară din România, pe linia București-Ploiești.
  • 1918Rusia adoptă calendarul gregorian.
  • 1919: A fost desemnata prima Miss America.
  • 1920: S-a înființat Institutul de Istorie Națională din Cluj, sub conducerea lui Ioan Lupaș și Alexandru Lapedatu.
  • 1944: Evacuarea administrației civile din Transnistria, imediat după ianuarie 1944, când trupele sovietice de tancuri au rupt frontul în nordul Transnistriei.
  • 1946Norvegianul Trygve Lie (1896-1968) devine primul secretar general al ONU (până în 1953)
  • 1946: În Ungaria este proclamată republica. În funcția de președinte al țării este ales pastorul reformat Zoltán Tildy.
  • 1958: Primul satelit al Americii este lansat cu succes în Cosmos. Plasat pe o orbită terestră de o rachetă "Jupiter-C", "Explorer" este destinat să transmită semnale pe Pământ, prin cele 2 emițătoare, de la o distanță variind între 340 și 2900 km.
  • 1958Egiptul și Siria alcătuiesc "Republica Arabă Unită", o structură care se declară, prin constituție, parte a unei viitoare mari națiuni arabe.
  • 1968: A fost înființată Școala de Agenți de Poliție din Câmpina.
  • 1974Ilie Năstase este declarat cel mai bun tenismen al anului 1973 și este distins, la New York, cu "Racheta de aur".
  • 1978: Regizorul Roman Polanski plătește cauțiunea și fuge din Statele Unite în Franța după ce a pledat vinovat la acuzația de relații sexuale cu o fată de 13 ani.
  • 1979: Ayatolahul Ruhollah Khomeini s-a întors la Teheran (Iran), după 15 ani de exil.
  • 1990Gabriel Liiceanu înființează la București editura Humanitas.
  • 1991România a obținut statutul de invitat special la Consiliul Europei. La 7 octombrie 1993 a avut loc ceremonia de aderare a României ca membru cu drepturi depline.
  • 1995România semnează, la Strasbourg, alături de reprezentanții altor 20 de state, Convenția-cadru pentru protecția minorităților naționale a Consiliului Europei (a intrat în vigoare la 1 februarie 1998).
  • 1995: A intrat în vigoare Acordul de asociere a României la Uniunea Europeană (Acordul a fost semnat la 1 februarie 1993)
  • 1995: La Cairo, se întîlnesc, pentru prima oară în istoria Orientului Mijlociu, liderii din EgiptIordaniaIsrael și Yasser Arafat, pentru a sprijini procesul de pace din regiune
  • 1996: Lansarea în viața politică românească a Partidului "Alternativa României", condus de Varujan Vosganian, și devenit în 28 martie 1999 "Uniunea Forțelor de Dreapta".
  • 1998: Intră în vigoare Convenția europeană pentru protecția minorităților naționale
  • 2001: Intră în vigoare legea care interzice oamenilor politici să accepte cadouri în schimbul unor servicii sau favoruri. Legea a fost adoptată de Parlamentul japonez la 22 noiembrie 2000.
  • 2003Naveta americană "Columbia" se dezintegrează la reintrarea în atmosferă, la altitudinea de 63 km. Naveta, lansată la 12 aprilie 1981, se afla la a 28-a misiune. Și-au pierdut viața 7 astronauți (6 americani și unul israelian).

Nașteri

Decese


Sursa: Wikipedia