duminică, 27 octombrie 2013

Sfatul specialistului - Alimente minune pentru prevenirea diabetului

1. Nucile şi alunele
Studii recente arata ca includerea nucilor si alunelor in dieta zilnica reduce riscul de diabet cu pana la 21%. Un pumn de nuci, migdale si caju pe zi face minuni, furnizand grasimi sanatoase esentiale si potolind senzatia de foame. In plus, cei care consuma alune si nuci cu regularitate au un risc mai mic de boli cardiovasculare.
2. Fasolea
O portie de fasole in fiecare zi ii ajuta pe cei care au diabet de tip 2 sa tina sub control nivelurile de zaharuri din sange si reduce riscul de infarct. Fasolea este recomandata diabeticilor datorita indexului glicemic scazut. Din cauza combinatiei de carbohidrati benefici, proteine slabe si fibre solubile, fasolea regleaza nivelurile de zahar din sange.
3. Fulgii de ovăz
Un mic dejun pe baza de fulgi de ovaz este benefic pentru diabetici, tinand sub control nivelurile de zahar din sange. Un tip de fibra regasita in ovaz, Beta-Glucan, face minuni pentru cei care sufera de diabet. Ovazul este bun pentru inima si contine fibre solubile ce incetinesc eliberarea glucozei in sange, regland astfel nivelul de zaharuri din organism.
4. Legume cu frunze verzi (foto)
O dieta bogata in legume cu frunze verzi reduce riscul de diabet de tip 2. Spanacul, napii, varza alba si furajera, broccoli, laptucile - toate aceste legume sunt sarace in calorii si carbohidrati. Cel putin o portie si jumatate de legume verzi pe zi reduce diabetul cu pana la 14%.
5. Citricele
Conform celor mai recente studii, diabeticii sufera de carenta de vitamina C, prin urmare citricele bogate in antioxidanti sunt o idee excelenta pentru o gustare. Grepfrutul, portocalele, lamaile si lamaile verzi au proprietati asemanatoare cu insulina, fiind benefice pentru cei care sufera de diabet de tip 2.
6. Albuşul
Ouale sunt alimente perfecte pentru masa musculara deoarece contin cele mai bune proteine. Albusurile previn diabetul de tip 2, fiind bogate in proteine slabe si sarace in carbohidrati.
7. Iaurtul slab
Iaurtul ideal pentru diabetici este cel sarac in grasimi si zahar. Acestia pot savura iaurtul in care vor adauga bucatele de fructe si indulcitor artificial. De asemenea, iaurtul slab poate inlocui maioneza din sandvisuri.
8. Peştele
Cercetatorii afirma ca pestele sporeste sensibilitatea la insulina din cauza continutului de acizi grasi omega 3. Sursa excelenta de proteine slabe, pestele reduce concentratia de glucoza din sange si, astfel, riscul de diabet.
9. Somonul sălbatic
Somonul salbatic, bogat in acizi grasi omega 3, contribuie la reducerea inflamatiilor si scade nivelurile de zahar din sange. Acizii omega 3 reduc de asemenea riscul bolilor cardiovasculare.
10. Ceaiul verde
Inflamatiile cronice - cauzate de alimente bogate in grasimi, de lipsa de miscare si de o dieta deficitara in fructe si legume - creste riscul de infarct si scade capacitatea corpului de a absorbi zaharul din sange. O solutie simpla este consumul de ceai verde, bogat in flavonoizi ce combat inflamatiile si stimuleaza activitatea insulinei. O ceasca de ceai verde pe zi are efecte imediate.
 N.N: Ce nu specifică ziariştii de la site-ul  Zeenews.india.com, unde specialiştii americani şi britanici şi-au expus cercetările pentru combaterea acestei boli grave, este faptul că diabeticii români n-au de unde să scoată aceşti bani pentru tratamentul naturist cu un meniu alimentar care să cuprindă săptămânal aceste 10 alimente!?! Mai puţin fasolea şi ceaiul verde! De unde, la pensii de 350 lei până la 700 lei?! Din joben?! Până şi Circul de Stat „Globus”a magicianului Iosefini junior o duce greu, de când suntem ultima ţară din Uniunea Europeană la toate, mai puţin la şomaj tineri, datoria externă şi la "stat stil capră" la F.M.I., USA, Germania şi toate ţările membre U.E., inclusiv Ungaria!!! Probabil că  noi românii adevăraţi „o ducem bine, după sloganul SĂ TRĂIŢI BINE!”, dar trupul şi sufletul nostru nu o simt deloc! NESIMŢIŢII!  Şi vine cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani după spusele specialiştilor! Numai că eu ca român, am a juns să mă încred doar în DUMNEZEU!!!
    Deh, popor român şi cercetători mondiali ai diabetului, în Rromanica nu toţi putem fi preşedinţi, parlamentari, directori de agenţii, securişti, vameşi, doctori, fotbalişti în liga lui mitica si sandu, procurori, inspectori la primării şi poliţişti superiori în grad, lideri de sindicat, primari şi preşedinţi de consilii judeţene...


                                                                         dr. Iulian COZA

Un comentariu:

  1. Pe cand un tratament la diabeticii romani cu RABDARI PRAJITE?! Cercetatorii americani continua studiile si poate vor descoperi si faptul ca nu-i rea nici carnea de strut, icrele si carnea de vita Kobe!

    RăspundețiȘtergere