duminică, 27 octombrie 2013

SOLIDARI CU LECTORUL UNIVERSITAR - CLAUDIU CRACIUN din VĂLENII de MUNTE

Lectorul universitar drd.Claudiu Crăciun şi Alexandru Alexe au fost citaţi, vineri, să dea declaraţii la Secţia 10 din Capitală în calitate de făptuitori în dosarul în care se fac cercetări privind incidentul în care a fost agresat, pe 17 octombrie 2013, ministrul Culturii, Daniel Barbu. La ieşirea de la audieri, Crăciun a declarat că este nevinovat, precizând că a fost citat în calitate de făptuitor pentru infracţiunea de ultraj, nefiind învinuit.
Profesorul   Claudiu Crăciun a declarat, vineri, la ieşirea de la Secţia 10 Poliţie, că a fost citat în calitate de făptuitor, pentru infracţiunea de ultraj, în legătură cu incidentul din 17 octombrie, când a fost spartă luneta maşinii în care se afla ministrul Daniel Barbu, precizând că nu este învinuit.
„M-au chemat în calitate de făptuitor. Este o chestiune tehnică, nu sunt învinuit, este o fază de anchetă în care cei care se ocupă de caz strâng acum informaţii despre acel incident“, a spus Claudiu Crăciun, citat de Mediafax.
Crăciun îşi susţine nevinovăţia
Crăciun a mai spus că, din punctul său de vedere, ministrul Culturii, Daniel Barbu, ar fi făcut presiuni asupra anchetatorilor, în condiţiile în care l-ar fi declarat deja „vinovat, la o oră de maximă audienţă“. El a precizat că nu a văzut când a fost spartă luneta autoturismului, susţinând că ce s-a întâmplat în seara zilei de 17 octombrie nu a fost un atac, ci o întâlnire spontană prin care s-a urmărit atenţionarea ministrului Barbu despre „catastrofa“ care se pregăteşte la Roşia Montană.
„Nu am văzut când s-a spart acea lunetă. Îmi pare rău că s-a întâmplat, dar până la urmă maşina este plătită din banii noştri. Nu a fost un atac, a fost o întâlnire spontană care a avut drept scop atragerea atenţiei asupra catastrofei pe care domnul Barbu o pregăteşte şi o justifică la Roşia Montană“, a spus protestatarul.
Acesta a adăugat că în ce priveşte acuzaţia de ultraj se consideră nevinovat.
„Dosarul este pentru ultraj, dar asta presupune să existe injurii sau jigniri aduse unei persoane. Eu am strigat şi am auzit că s-a strigat doar «Demisia» şi «Vrem cultură şi nu cianură». Dacă asta înseamnă ultraj, atunci mă consider vinovat“, a mai spus Claudiu Crăciun.
El a precizat că mitingurile care durează de mai bine de o lună şi jumătate sunt paşnice şi ele vor rămâne aşa.
Claudiu Crăciun şi Alexandru Alexe s-au prezentat la Secţia 10 Poliţie. Surse din Poliţie au declarat că cei doi au fost citaţi să se prezinte vineri dimineaţă pentru a da declaraţii, aceştia având calitate de făptuitori.
Tot vineri, la Secţia 10 Poliţie mai sunt aşteptate alte nouă persoane, acestea fiind citate în calitate de martori.
Ministrul miop Barbu a declarat că a identificat „autorul“ incidentului din Centrul Vechi

Ministrul Daniel Barbu declara, în 19 octombrie, la Antena 3, că a fost identificat „autorul“ incidentului din Centrul Vechi, în persoana „tânărului universitar fără operă“, Claudiu Crăciun. „Ştim şi autorul, îmi permit să-l spun, Claudiu Crăciun, a fost identificat. E păcat, că înţeleg că este un tânăr universitar“, a spus atunci Barbu.
Daniel Barbu a participat în 17 octombrie, de la ora 19.00, la evenimentul "Cafeneaua critică", în Club A din Centrul Vechi. Câteva zeci de manifestanţi veniţi la local au întrerupt dezbaterea, au desfăşurat pancarte în jurul lui Barbu şi au aruncat înspre acesta cu bancnote false, pe care era tipărit portretul lui. Tot ei i-au întins lui Barbu o pungă cu monede şi l-au huiduit, întrebându-l "Câţi bani ţi-ai luat?" şi cerându-i demisia.
Poliţia Capitalei s-a autosesizat în acest caz, protestatarii care s-au manifestat agresiv fiind identificaţi cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere din zonă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a început urmărirea penală in rem, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, în cazul incidentelor în care a fost implicat ministrul.
Totodată, Ministerul Culturii plângăcios fiind, a înaintat o plângere la Poliţia Capitalei, pentru distrugerea autoturismului în care se afla demnitarul. Daniel Barbu a precizat că nu a depus în nume personal nicio plângere în urma incidentului.
Cine este protestatarul Claudiu Crăciun?!
Claudiu Crăciun este doctor în ştiinte politice şi lector universitar la Catedra de Ştiinţe Politice şi Studii Europene a Facultăţii de Ştiinte Politice a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti. A fost preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Studenţilor în Ştiinte Politice, preşedinte al Societăţii Globale a Studenţilor şi Tinerilor Profesionişti Români şi membru al Comitetului Executiv al Reţelei Europene de Ştiinte Politice. De doi ani este şi consultant în domeniul politicilor publice şi managementului public. În plus, Crăciun a fost unul dintre cei mai activi protestatari din timpul evenimentelor din Piaţa Universităţii, din 2012. A absolvit si London School of Economics.
Probleme cu autorităţile au şi protestatarii din Braşov. Unii dintre ei au primit acasă citaţie pentru a se prezenta la Poliţie, într-un dosar deschis pentru blocarea drumului public. Citaţiile au fost postate de protestatari pe conturile de Facebook.
Romania curata este solidara cu Claudiu Craciun. Semnati aici cu numele intreg si calitatea pentru a va arata solidaritatea fata de Claudiu Craciun si a potesta fata de folosirea politiei in scop politic.


                                                          GDL

Un comentariu:

  1. dosar politic toata ziua! nu-i posibil in 2013!! Domnule CLaudiu porniti o NOUA REVOLUTIR, EUROPEANA DE DATA ASTA!!!

    RăspundețiȘtergere