miercuri, 16 aprilie 2014

ASOCIAŢIA GENERALĂ A ÎNVĂŢĂTORILOR DIN ROMÂNIA

Stimate colege şi stimaţi colegi,
Învăţătorilor, educatoarelor şi profesorilor din învăţământul preuniversitar care doresc să activeze în AGIRo, după achitarea cotizaţiei şi anunţarea efectuării plăţii acesteia, le vom expedia următoarele materiale:
A.Vă vom trimite adeverinţa care să certifice calitatea de membru AGIRo pentru anul 2014 sau pentru anii 2013 şi 2014. Adeverinţele sunt utile dosarelor pentru fişa de evaluare anuală, pentru gradaţia de merit, pentru alte dosare. Din 2013 grilele de evaluare acordă punctaj şi pentru calitatea de membru al AGIRo-trebuie deci să emitem adeverinţele respective. Acestea se adaugă adeverinţelor pentru participarea la diferitele activităţi AGIRo la nivelul unităţii de învăţământ, la nivel local, judeţean, naţional sau internaţional.
B.Doar membrilor AGIRo cu cotizaţia la zi le vom solicita în 17 aprilie votul şi propuneri pe marginea următoarelor teme (doar lor le vom expedia materialele supuse votului):
a)Despre organizarea Congresului al XXXVI-lea al AGIRo la Suceava-Cernăuţi-Chişinău în 4-8 august 2014 cu acţiuni şi la Mănăstirea Putna şi Iaşi (eventual şi Ipoteşti). Propun această variantă cu Suceava-Putna-Cernăuţi-Iaşi-Chişinău şi fiindcă ar veni la exact 100 de ani de la ,,Marele Congres al Învăţătorilor Români” organizat în Bucovina aflată atunci sub austrieci (Suceava 1914), 85 de ani de la Congresul Învăţătorilor Bucovineni (Cernăuţi 1929), 80 de ani de la congresul al XXII-lea al AGIRo de la Iaşi din 1934 la care participaseră peste 4000 de învăţători din întreaga ţară şi personalităţi culturale şi politice de prim rang şi 95 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei învăţătorilor din Chişinău (1919). Contăm pe prezenţa a peste 1000 colegi (250 gazde, 500 din ţară şi 250 de peste hotare). Tot 100 de ani se împlinesc şi de când preşedinte AGIRo devenise Ion Mihalache, prim-ministrul de mai târziu.
b)Despre organizarea Şcolii de vară internaţională a AGIRo-Eforie Sud între 25-29 august 2014.
c)În 17 aprilie le voi expedia membrilor cotizanţi şi textul unui MEMORIU foarte, foarte, foarte amplu spre a-şi da acordul asupra lui înainte să îl expediez către DOMNUL MINISTRU REMUS PRICOPIE în numele AGIRo. În memoriu nu vor lipsi teme precum: manuale, programe, plan cadru, şcoală după şcoală, ,,şcoala altfel”, fondul şcolii, meditaţii, cod etic, debirocratizare, grile de evaluare, teste naţionale, olimpiade şcolare, concursuri şcolare, concursurile AGIRo, culegeri-materiale auxiliare, salarii, neaplicarea propriei legislaţii de către MEN, încadrări, cazuri de funcţionari din MEN care ar trebui sancţionaţi, cazuri şi teme pentru care MEN trebuie felicitat etc.
d)Doar membrii cotizanţi ai AGIRo pot face propuneri pentru agenda AGIRo de la nivelul unităţii de învăţământ, de la nivel local, judeţean, regional, naţional sau internaţional.
CUM SE ACHITĂ COTIZAŢIA?
            Membri ai AGIRo, conform statutului, pot fi atât persoane fizice cât şi persoane juridice. Cotizaţia de membru AGIRo pentru persoane fizice (învăţători, educatoare şi profesori din învăţământul preuniversitar) este de 25 lei/an. După achitarea cotizaţiei fiecare membru va fi invitat să facă parte din structuri de organizare şi conducere ale sucursalelor AGIRo de la nivelul unităţii de învăţământ, la nivel local sau la nivel judeţean/de sector. Solicitaţi apoi înscrierea în grupul agiro@googlegroups.com pentru a fi la curent cu activitatea AGIRo şi pentru a vă face cunoscută activitatea dumneavoastră celorlalţi (în mod firesc, îi vom exclude din lista actuală pe colegii care nu îşi achită cotizaţia, nefiind deci membri)
            Cotizaţia de membru AGIRo pentru sucursalele AGIRo ca structuri fără personalitate juridică constituite din cel puţin 5 membri AGIRo la nivelul unităţii de învăţământ, la nivel local sau la nivel judeţean/de sector din învăţători, educatoare şi profesori din învăţământul preuniversitar este de 100 lei/an. După achitarea cotizaţiei preşedintele sucursalei devine membru al Delegaţiei Permanente a AGIRo. Acesta este rugat să solicite apoi înscrierea în grupul dedicat Delegaţiei Permanente AGIRo dp-agiro@googlegroups.com (în mod firesc, îi vom exclude din lista actuală pe colegii care nu îşi achită cotizaţia până în 16 aprilie, nefiind deci membri)
            Cotizaţia de membru AGIRo pentru persoane juridice (asociaţiile locale/judeţene/de sector cu personalitate juridică ale învăţătorilor, educatoarelor şi profesorilor din învăţământul preuniversitar) este de 200 lei/an. După achitarea cotizaţiei preşedintele asociaţiei devine membru al Delegaţiei Permanente a AGIRo. Acesta este rugat să solicite apoi înscrierea în grupul dedicat Delegaţiei Permanente AGIRo dp-agiro@googlegroups.com (în mod firesc, îi vom exclude din lista actuală pe colegii care nu îşi achită cotizaţia până în 16 aprilie, nefiind deci membri).
Cotizaţia trebuie depusă prin mandat poştal sau depunere bancară până în 16 aprilie în contul deschis la CEC Bank Arad (sucursala Bdul. Revolutiei nr. 5-7), cod IBAN RO32CECEAR0137RON0355948, Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România, cod fiscal 23564572.
După achitarea cotizaţiei trimiteţi un mesaj la asociatiainvatatorilor@gmail.com anunţând data la care aţi făcut depunerea cec, suma depusă, anul pentru care se achită cotizaţia şi tabelul (în format Word) cu persoanele pentru care s-a făcut depunerea (JUDEŢ, nume, unitate de învăţământ/asociaţie, e-mail, telefon). Cei care solicită adeverinţa pe anul 2013 trebuie neapărat să ne anunţe data când au achitat cotizaţia, suma achitată şi modalitatea de plată (depunere bancară, mandat poştal sau chas cu eliberare de chitanţă). Se poate plăti şi retroactiv pentru anul 2013.
ALTE OPORTUNITĂŢI PENTRU MEMBRII COTIZANŢI AI AGIRo:
·                Primim fără taxă până în 1 iunie 2014 articole pentru Simpozionul internaţional ,,Portrete de dascăli” ediţia VI (lucrări despre cadre didactice model, de altădată sau pensionate). Vor apare în volum.
·                Primim fără taxă până în 20 aprilie articole despre performanţele unităţii dumneavoastră de învăţământ, despre patronul spiritual al şcolii dv. Vor apare în volum.
·                Vă vom anunţa când începem să primim articole pentru Buletinul congresului, Revista AGIRo, Buletinul Şcolii internaţionale de vară.
·                Vă invit să vă înscrieţi şi să participaţi la conferinţa „Nevoia de schimbare a lecţiei”, susţinută de domnul conf.univ.Vasile Molan, eveniment ce va avea loc in 10 aprilie, in sala festivă a Colegiului Naţional "Elena Ghiba Birta" Arad, incepand cu ora 14. Înscrierea se face urmând link-ul http://www.isjarad.ro/forum/viewtopic.php?f=2&t=25908
·                Vă invit să solicitaţi la adresa scoala.seitin@gmail.com informaţii despre concursul internaţional (fără taxă) de reviste şcolare în format electronic adresat elevilor din clasele primare, gimnaziale si liceale precum si cadrelor didactice care ii indrumă.
               Vă vom anunţa despre posibilitatea participării la alte concursuri şcolare fără plată.
      Despre AGIRo, despre extraordinarul congres din 2013 de la Slatina (eveniment la care gazdele au reuşit să asigure aproape gratuit celor peste 900 de participanţi momente de neegalat) puteţi găsi informaţii şi la adresa:
Despre Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România –filiala R.Moldova găsiţi informaţii la adresele:http://invatatorul.md/meniu-asociaia-general/
http://agiromoldova.blogspot.ro/
 Iată şi un montaj despre Academia Învăţătorului Modern, ediţia I, 3-5 august, 2012, Chişinău-Vadul lui Vodă. Inconfundabil stilul plin de metafore şi lirism moldovenesc presărat cu accente de umor ale urmaşilor lui Creangă. După o asemenea prezentare, cine va rezista ispitei de a participa la ediţia din 2014? Problemele abordate, chiar şi din acest montaj, se vede că au fost extrem de serioase. Învăţătorii din AGIRo, cu ocazia plimbării cu vaporul, am fost, pentru câteva ore, stâpânii bătrânului Nistru, sfidând frontiere care despart fraţi... https://www.youtube.com/watch?v=9N5D3h3g14Q

                                                     Viorel Dolha,

                                                  Preşedintele AGIRo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu