duminică, 21 septembrie 2014

Mulțumiri și recunoștință

       S-au scurs cateva zile de la ceea ce a însemnat pentru mine  Congresul al XXXVI-lea al AGIRo  unde 1500 de cadre didactice din România, R.Moldova, Ucraina şi Serbia au participat. 

         Gazde ne-au fost Universitatea ,,Ştefan cel Mare” din Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România –filiala Republica Moldova, Asociaţia Învăţătorilor ,,George Tofan”-Rădăuţi, Uniunea Interregională „Comunitatea Românească din Ucraina” şi Liceului Teoretic “Carmen Sylva”din Eforie. Fiecare grup de participanţi a intonat imnul ţării pe care au reprezentat-o. Drapelele celor 4 ţări au însoţit participanţii în toate zilele congresului. Fiindcă 24 august a coincis cu ziua independenţei Ucrainei, preşedintele AGIRo şi alţi participanţi au purtat cocarde ucrainene, iar cei 500 de profesori din sala filarmonicii din Chişinău au fluturat sute de foi în culorile galben-albastre ale statului ucrainean atât de încercat în ultima perioadă.

         Am  vizitat Suceviţa, Putna, Mănăstirea Bogdana şi Rădăuţiul. Impreuna cu colegi din România, Ucraina şi Serbia ne-am deplasat apoi pentru două zile în Chişinău, unde, în organizarea filialei MD a AGIRo au aniversat, împreună cu peste 300 de cadre didactice din R.Moldova, 95 de ani de la congresul înfiinţării în 1919 a Asociaţiei Învăţătorilor din Chişinău. Nu a lipsit din nou de la congres doamna ministru Maia Sandu, conducerea Academiei de Ştiinţe a Moldovei, au conferenţiat nume de prestigiu din Ştiinţele educaţiei.

           Congresul a fost o reuşită din mai multe puncte de vedere considerat de mine ca cel mai reuşit sub aspect organizatoric şi a condiţiilor de desfăşurare, o bucurie a reîntâlnirii colegiale – ce greu poate fi uitată şi în timp – încărcată de frumos şi nostalgie. Simt recunoştinţă, trăiesc respectul colegilor care s-au implicat direct în organizarea lui, mulţumirile noastre cuvenite colectivului de organizare în frunte cu prof. Dolha Viorel şi minunatei echipe pentru modul exemplar în care s-au achitat de sarcini, oferindu-ne o săptamâna de vis. Personal, o fac acum şi le exprim consideraţiile mele binemeritate. Parţial m-am trezit din vis, ajungând acasă la Vaslui                              Congresul a fost o frumoasă reuşită şi din punctul de vedere a calităţii sale ştiinţifice. M-am bucurat mult de calitatea materialelor prezentate, de profunzimea problemelor abordate, de maniera tot mai apropiată de cerinţe a prezentărilor,  de numărul mare de participanţi şi mai cu seamă a celor tineri ca şi de ţinuta şi frumuseţea lor, veselia cu care îşi trăiau dansul şi intercomunicarea.

            Felicitări președintelui Dolha Viorel pentru tot efortul depus. Mesele, sesiunile, punctele la program, toate s-au desfășurat într-un ritm perfect. A ținut totul în frâu ca un adevărat manager, iar la Chișinău ducea pachete de cărți ca un adevărat slujitor, alături de neobosita Margareta Gheorghița. Fiecare dintre cei care au luat cuvântul s-a menținut în limitele de timp, dar și în cadrul subiectului propus. Sincer, a fost o atmosferă extrem de pozitivă, si mă bucur foarte tare de lucrurile care s-au spus, de ideile care s-au transmis.

      Din nou felicitări comitetului director și mult succes în noul an școlar tuturor colegilor din tară și colegilor români de peste graniță.


                                                                          Cu respect și considerație,

                                                                          prof. Tasia Axinte-Vaslui

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu