miercuri, 17 septembrie 2014

Studiu. Jurnaliştii, printre cei mai stresaţi angajaţi. Ei consumă cea mai mare cantitate de cafea

Ziariştii sunt cei mai mari băutori de cafea, consumând mai multe ceşti cu această băutură pe zi decât oricare altă persoană care lucrează în alt domeniu, cauza principală fiind stresul de la locul de muncă, potrivit unui studiu realizat în rândul a 10.000 de persoane.
Astfel, 70% dintre participantii la studiu au spus ca, in cazul in care nu beau cafea zilnic, capacitatea de a lucra le poate fi afectata. Mai mult decat atat, 85% dintre respondenti au spus ca beau cel putin trei cesti cu cafea pe zi, informeaza theguardian.com. "Se pare ca a consuma cafea este o necesitate la locul de munca intr-o mare varietate de profesii", au declarat cercetatorii care au realizat studiul, publicat de Pressat.
"Cei mai mari consumatori, care beau peste patru cesti cu cafea pe zi, sunt cei cu cariere stresante: jurnalistii consuma cel mai mult, urmati indeaproape de politisti si profesori", mai spun cercetatorii.
Un studiu realizat anul trecut, in decembrie, recomanda ca doza zilnica de cafea sa nu depaseasca 200 de miligrane de cofeina, echivalentul a doua cani sau patru cesti cu cafea. Consumul unei cantitati mari de cafea, doar pentru a scapa de stresul provocat de o zi de munca, poate avea consecinte asupra sanatatii, putand provoca accidente vasculare cerebrale si probleme cardiace.
Noul studiu a mai aratat ca 62% dintre respondenti sunt constienti de aceste riscuri asupra sanatatii.
Asadar, potrivit studiului realizat de Pressat, cei mai mari bautori de cafea in randul populatiei britanice sunt jurnalistii si personalul din mass-media, politistii, profesorii, instalatorii si lucratorii comerciali, asistentele si personalul medical, directorii de companii, comerciantii prin telefon, persoanele care asigura suportul IT, personalul care se ocupa de comertul in cantitati mici si soferii.Mediafax


                                                                                           C.  LAURENTIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu