duminică, 28 august 2016

Nici n-a început şcoala şi scandalul s-a ivit...De data asta la Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" Baia Mare !

APROAPE GATA - Școlile din Maramureş se pregătesc pentru începerea noului an școlar. Majoritatea lucrărilor se fac în regie proprie - GALERIE FOTO


  • APROAPE GATA - Școlile din Maramureş se pregătesc pentru începerea noului an școlar. Majoritatea lucrărilor se fac în regie proprie - GALERIE FOTO
Începerea unui an nou școlar vine nu doar cu emoții pentru tinerii școlari, dar și cu griji și nevoi pentru școlile generale și gimnaziale. Înnoirea infrastructurii, renovarea și reparația sălilor de clasă și multe alte aranjamente din perimetrul fiecărei școli sunt obligatorii pentru ca elevii, dar și cadrele didactice și auxiliare, să înceapă anul nou școlar în forță.
Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu” este una dintre școlile care își desfășoară lucrările de renovare în această perioadă. Directorul Marian Pop declară: „Anul acesta școala noastră are nevoie de mici reparații, reamenajarea a două săli și instalarea unui grup sanitar pentru persoane cu dizabilități și handicap”. Astfel, școala își va menține prestigiul și le va permite elevilor să simtă că a început un an școlar nou într-un mediu înnoit și împrospătat.
Eforturi asidue, cu forțe proprii
De asemenea, Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” s-a mobilizat pentru a efectua lucrări de reparații în sălile de clasă, pe holuri și în curte. Directorul adjunct Eugenia Pampa spune: „Există lucrări de renovare cu fonduri proprii și cu oamenii noștri. Începând de la amenajarea sălilor de clasă, curtea, aranjarea spațiului verde. În ciuda nenumăratelor cereri de fonduri pentru necesități precum schimbarea acoperișului și înlocuirea geamurilor laterale cu geamuri termopan, am primit doar promisiuni”.
Astfel, în ciuda unui personal limitat ca număr și folosindu-se exclusiv de fondurile proprii, această instituție gimnazială reușește să se pregătească pentru venirea elevilor în noul an școlar.
Așadar, eforturile școlilor de a se pregăti pentru începerea unui nou an de muncă cu elevii variază de la instituție la instituție, în funcție de nevoile fiecăreia dar și de fondurile de care beneficiază. Cu toate acestea, elevii de toate vârstele se vor putea bucura de un mediu cel puțin împrospătat în care să învețe și să facă performanță.
Galerie foto - Florin PUŞCAŞ
Galerie:

Comentarii
rodica - 2016-08-28 08:49:18
Rusine celui care a avut curajul sa isi asume aceasta investitie, celui care la sedintele cu parintii isi freca mainile si ne spunea ca nu ne poate ajuta cu nimic. Aceasta investitie a fost facuta din banii parintilor, nici macar la golirea salii de clasa nu a pus nimeni un deget. Tot ce s-a facut a fost facut de parinti. Inainte de a publica o informatie trebuie sa verifici daca e adevarata.
Sabina - 2016-08-27 22:53:16
Clasa din fotografie a fost renovata exclusiv din banii parintilor: zugravit, lacuit parchet, cumparat bancile, scaunele si dulapioarele copiilor, corpurile de iluminat, usa, inclusiv tabla. Curatenia clasei a intrat tot in sarcina parintilor, e adevarat ca, doamnele responsabile cu intretinerea curateniei ne-au indicat aproape cu exactitate locul in care se afla matura. Nu mai punem la socoteala timpul alocat pentru toate acestea...Datorita parintilor - intr-adevar - e APROAPE GATA!
Vlad Tepes - 2016-08-27 14:34:20
@Liviu Tu n-ai cum sa ai angajati in presa. Tu nu stii nici macar sa scrii! Ori esti hiperorb si nu iti belesti ochii acolo unde scrie galerie foto? Ca parintii dau bani, e clar. Dar in cazul tau e pacat ca ai copii (...)
ela - 2016-08-27 14:08:41
Urat!clasa renovata de la școală Avram Iancu este meritul părinților inclusiv curățenia! Rușine celui care si-a asumat meritele!
liviu - 2016-08-27 10:00:08
De ce nu ati publicat comentariul meu de ieri? Daca ati fi angajatii mei azi a-ti fi, deja, concediati. Dar, nu-i nimic, il vor publica alte ziare.
liviu - 2016-08-26 19:48:32
De unde ai poza cu femeile de serviciu care fac curatenie,mai reporterule de birou? Absolut totul se datoreaza parintilor,care nu numai ca au pus bani din buzunar,dar s-au si ocupat de absolut tot ce inseamna cumparare si amenajare. Nimeni din partea scolii nu a pus un deget,nu a dat un leu si nu a facut un gest pentru aceasta sala. Tot ce spun o fac in perfecta cunostinta de cauza. Nici conducerea scolii si nici oamenii de serviciu nu au absolut nici o contributie. Asa ca misca-ti fundul de reporter la fata locului si vorbeste cu cine trebuie .

PRELUARE INFOMM


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu