Declinul societății românești se vede cel mai bine la comemorările eroilor neamului. Reperele istoriei naționale sunt bălăcărite într-un mod sinistru. Duminică, 10 septembrie 2017, s-a mai bătut un cui în sicriul memoriei naționale. Ionică Armancă, redactorul șef al Jurnalului Românesc din Viena a fost martor la o sărbătoare halucinantă. Iată ce a văzut și simțit, așa cum le-a descris într-un comentariu publicat în ziarul care apare la Viena:
Rar mi-a fost dat să văd ceea ce am văzut azi. După mai bine de 10 ani, am participat la comemorarea eroului național Avram Iancu. Trist.
Nu a fost, de fapt, nicio comemorare. A fost un târg de țară. Un carusel, un mic, o fasole sau un pantof second-hand, ba chiar haine și oale. Într-adevăr, în spatele scenei.
Păcat de artiștii de pe scenă. Din respect pentru memoria Crăișorului, sper că artiștii nu vor renunța ușor și vor fi prezenți și în anii următori la Țebea. Și spun asta pentru că e o jignire pentru ei ca, atunci când se cântă imnul lui Iancu, din cortul din spate să se audă manelele vânzătorilor ambulanți de chinezării.
Corturile partidelor politice prezente pe platoul târgului aduc o notă de respect maxim față de memoria lui Avram Iancu. Un model pentru toți politicienii români, un exemplu de urmat, teoretic, batjocorit chiar la el acasă și chiar de cei pentru care el s-a luptat să fie liberi.
Respectul, din punctul de vedere al politicianului român, este un cuvânt depășit. Nu mă mai miră de azi înainte nimic.
La distanță de 10 metri unul de altul, Dragnea și Orban își scoteau ochii unul altuia, învrăjbeau pur și simplu moții împotriva lor… Trist, foarte trist.
Pun pariu că Avram Iancu nu a murit pentru a le da politicienilor motiv să își facă o campanie electorală, nici ca să le dea moților o dată pe an întâlnire la un mic și o bere….
La fel de trist este și faptul că doar pentru a se spăla pe mâini de presupusele incidente imaginare ale reprezentanților prefecturii Hunedoara, “în acest spațiu se interzice intrarea cu drapele” – fragment din comunicatul de presă emis de acești ”reprezentanți”…
O galerie foto vă va lămuri mai exact ce doresc să vă transmit. În trei, cinci ani, dacă se continuă așa, nu își va mai aduce nimeni aminte de Crăișorul Munților, se șterge intenționat din mintea omului ce înseamnă valoare națională, patriotism, educație și popor român.
Rușine organizatorilor și celor implicați în acest act de distrugere a unui bun național, a memoriei lui Avram Iancu.
Ionică Armancă – Diaspora Azi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu