miercuri, 13 decembrie 2017

Romfilatelia introduce în circulaţie marca poştală ”In memoriam, Regele Mihai I (1921-2017)"


Romfilatelia va introduce în circulaţie, miercuri, marca poştală „In memoriam, Regele Mihai I (1921-2017)”, cu valoarea nominală de 8 lei, ilustrând portretul şi monograma Regelui, în semn de profund respect pentru ultimul rege al României, emisiunea fiind disponibilă în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara,
”Prin exemplul personal şi prin viziunea sa politică, Regele Mihai I a fost unul dintre cele mai importante repere ale tumultoasei tranziţii româneşti de la totalitarism la democraţie. A traversat în postură oficială cel de-Al Doilea Război Mondial, a devenit apoi, după decembrie 1947, exponent al exilului românesc şi a revenit în ţară la câţiva ani după căderea regimului comunist”, arată un comunicat al Romfilatelia remis, marţi, AGERPRES.
Portretele ultimului monarh al României le regăsim reprezentate pe timbrele româneşti pe parcursul a nouă decenii, începând cu anul 1928, în ipostaza de tânăr suveran. Timbrele cu ilustraţia copilul-rege Mihai sunt emise până la reîntoarcerea tatălui, Carol al II-lea, în ţară, în iunie 1930, când i-a conferit fiului titlul de Mare Voievod de Alba-Iulia, astfel că Mihai a participat în continuare la viaţa publică.
A activat în cadrul organizaţiei Cercetaşilor, silueta sa regăsindu-se pe timbrele emise în anul 1931, cu ocazia Expoziţiei Cercetăşeşti, iar în calitate de Mare Voievod moştenitor al Coroanei apare împreună cu tatăl şi pe alte timbre emise în anii ’30.
După 1945, emisiunile filatelice ilustrate cu portretul lui Mihai I îi îndemnau pe români să participe la efortul de reconstrucţie a ţării sau să contribuie la ajutorarea zonelor afectate de foamete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu