marți, 1 ianuarie 2019

Mesajul de Anul Nou al Papei Francisc: „Unitatea este de preferat în faţa diversităţii”

Liderul spiritual suprem al Bisericii Catolice a deplâns lipsa de unitate din lume şi a atras atenţia asupra căutării profitului cu orice preţ care are loc numai în folosul unui mic număr de oameni, ”Unitatea contează mai mult decât diversitatea”, a spus Papa Francisc, citat de Reuters.


Suveranul pontif a vorbit după slujba tradiţională de la Basilica Sf.Petru de la Vatican. În cuvântul dedicat trecerii în noul an, Francisc a vorbit despre singurătatea din lume: „Câtă singurătate şi dezbinare este în jurul nostru. Lumea este complet conectată, şi totuşi pare din ce în ce mai destrămată”.

În predica sa, Francisc a omagiat maternitatea subliniind faptul că o lume care priveşte spre viitor uitând să se uite cu ochii unei mame, suferă de miopie: ”S-ar putea să crească profiturile, dar nu îi va mai vedea pe ceilalţi ca pe copii. Va produce bani, dar nu pentru toţi. Vom trăi în aceeaşi casă, dar nu ca fraţi şi surori”, a spus înaltul ierarh.

Papa Francisc a atras atenţia asupra riscului ca biserica să ajungă ”un muzeu frumos al trecutului” dacă oamenii îşi pierd capacitatea de ”a fi uimiţi pe care o oferă credinţa”.


Anul 2018 s-a încheiat în note nu tocmai fericite pentru Vatican, după ce purtătorul de cuvânt al Papei şi secretarul acestuia şi-au dat demisia în urma unor neînţelegeri legate de strategia pe care Sfântul Scaun o are în vedere pentru viitorul apropiat. Greg Burke lucra la vatican din 2012, era corespondent al reţelei Fox News şi făcea parte din grupul conservator catolic Opus Dei. MEDIAFAX

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu