sâmbătă, 26 ianuarie 2019

Noi oportunităţi de dezvoltare economică au fost dezbătute în Polonia, alături de reprezentanţii Camerelor de Comerţ din Maramureş şi Rzeszow


 Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș și Florentin Tuș, președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș s-au întâlnit, în cadrul Forumului Economic din Polonia, cu Mieczyslaw Lagowski, președintele Camerei de Comerț și Industrie din Rzeszow. Cu această ocazie, cei trei oficiali au discutat despre noi oportunități de dezvoltare economică locală ce pot fi identificate în fiecare regiune, precum și modul în care pot fi inițiate și întărite noi relații economice între agenții economici.
Președintele Gabriel Zetea a subliniat importanța Camerelor de Comerț și Industrie în dezvoltarea județului Maramureș, arătându-și întreg sprijinul pentru orice inițiativă menită să aducă bunăstare maramureșenilor și cetățenilor europeni. Șeful administrației județene maramureșene a precizat faptul că, prin activitatea pe care o desfășoară, Camerele de Comerț și Industrie sunt un factor de coagulare pe domenii de interes a agenților economici și pot pune firmele cu ușurință în legătură, pentru a valorifica oportunițățile economice. O comunicare mai strânsă între Camerele de Comerț din regiunea Europei va fi, cu siguranță, benefică pentru economie, a precizat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.
Mieczyslaw Lagowski, președintele Camerei de Comerț și Industrie din Rzeszow s-a arătat impresionat de dinamica dezvoltării economice din România, arătând că seamănă cu dezvoltarea Poloniei, după anul 1989. ”Am avut nevoie de aproximativ 15 ani să uităm vremurile trecute, iar acum, privind modul în care se dezvoltă România, pot spune că este impresionant. Personal, consider că această continuă dezvoltare poate fi utilizată de Camerele de Comerț și Industrie din cele două țări. În acest sens, voi propune mai multor colegi de la Camerele de Comerț și Industrie din sfera noastră regională stabilirea unei întâlniri, în cadrul căreia să identificăm oportunitatea de noi colaborări”, a declarat Mieczyslaw Lagowski, președintele Camerei de Comerț și Industrie din Rzeszow.
Și Florentin Tuș, președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș a arătat că această întâlnire reprezintă un moment prielnic pentru revitalizarea relațiilor dintre Camerele de Comerț și Industrie din zonă. ”Am avut și avem, în continuare, colaborări cu foarte mulți parteneri, dar simțim că este necesar ca, în viitorul apropiat, să ne axăm pe dezvoltarea relațiilor bilaterale din regiunea noastră. Proiectele economice comune cu Polonia, Ungaria, Ucraina pot aduce mai multă dezvoltare economică și bunăstare cetățenilor din țările noastre. Atragerea unor investiții străine în fiecare regiune va constitui prioritatea anului 2019, iar întâlnirea reprezentanților Camerelor de Comerț și Industrie din cele două state la Forumul Economic de la Rzeszow reprezintă un loc prielnic pentru ceea ce ne propunem”, a subliniat Florentin Tuș, președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș.
Camerele de Comerț și Industrie din Rzeszow și Maramureș au stabilit ca, pe viitor, să revitalizeze colaborarea dintre cele două instituții în beneficiul ambelor părți, prin organizarea unor întâlniri bilaterale cu oamenii de afaceri din regiunile menționate.

                                                                                                    CJMM



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu