Aparent fără legătură între ele, cele două știri dau, de fapt, amploarea fenomenului drogurilor ușoare în România.
Știrea 1 – Patru tineri au fost arestați miercuri printr-o decizie a Tribunalului Prahova, după ce procurorii DIICOT Ploiești au descoperit asupra lor circa 10 kilograme de droguri, în mare parte canabis, marfă pe care aceștia urma să o plaseze la festivalul Neversea de pe litoral, potrivit Mediafax.
Știrea 2 – Un proiect de act normativ privind legalizarea canabisului în scop medicinal pentru oameni și animale, în România, a fost depus, miercuri, în Parlament, propunerea fiind semnată de aproape 100 de parlamentari, potrivit unei informații dată publicității, miercuri, de Hotnews.
Conform specialiștilor Agenției Naționale Antidrog (ANA)- “Vârsta de debut în consumul de droguri, și aici depinde evident de substanță, este undeva la 10-11 ani, mai scăzută decât la alcool și tutun. În ceea ce privește categoriile de vârstă vulnerabile, dacă facem o comparație, și analizăm populația pe 15-64 de ani, constatăm că grupa cea mai vulnerabilă este cea de 15-24 de ani, grupă căreia ne adresăm prin proiecte. Pe de altă parte, un studiu făcut la nivel european pe populația de 16 ani școlarizată evidențiază o prevalență a consumului de droguri de aproximativ 15,6%”.
Reprezentanții ANA susțin că vârsta de debut este în scădere în România, cea ce înseamnă că tot mai mulți copii experimentează consumul de droguri de la vârste tot mai fragede. În ceea ce privește principala substanță de consum, cel mai consumat drog din România în rândul tinerilor este canabisul.
Deci într-o Românie în care la festivaluri se consumă droguri cu kilogramele și unde vârsta de consum este în scădere avem 100 de cretini care ne reprezintă în Parlament și care-și doresc legalizarea canabisului medicinal, adică primul pas spre legalizarea definitivă.
Acum câteva luni, USR voia să interzică vânzarea de țigări și alcool în supermarketuri, ba chiar și produsele bogate în zahăr, se pare că la această lege nu au nimic de zis.
Canabisul este bun pentru români. Probabil ajută la “mindfulness” și astfel putem construi omul nou, omul care nu are focus, care nu se poate concentra, care își pierde neuronii cu fiecare fum și care nu-și pune întrebări.
Autor: Alexandru David
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu