miercuri, 31 ianuarie 2024

Bilanțul anului 2023 al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș


Sub conducerea prefectului, în anul 2023, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în 19 şedinţe extraordinare și o ședință ordinară, în cadrul cărora au fost adoptate 18 hotărâri și au fost întocmite 23 referate pentru emiterea Ordinelor de Prefect, privind constituirea comisiilor mixte de constatare și evaluare a pagubelor produse în anul 2023.

– Pentru prevenirea şi limitarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice, prin dispeceratul I.S.U. s-au primit 4 mesaje de avertizare COD ROȘU, 77 de avertizări COD PORTOCALIU, 234 de mesaje de atenționare COD GALBEN, totalizând un număr de 315 de atenționări, avertizări și informări.

– Prin Punctul de Coordonare și Comandă Avansat Integrat(P.C.C.A.I.), au fost asistate peste 8944 de persoane refugiate/strămutate, totodată au fost efectuate 392 misiuni de transport pentru 2404 persoane refugiate/strămutate.

– În urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase, au fost afectate 50 de localități din 22 de U.A.T.-uri.

-Au fost întocmite şi transmise Ministerului Afacerilor Interne 18 Rapoarte de sinteză privind apărarea împotriva inundaţiilor, accidentelor la construcţiile hidrotehnice şi secetei hidrologice din judeţul Maramureş.

– S-au produs/reactivat alunecări de teren în 25 unităţi administrativ-teritoriale.

– Pentru prevenirea unor situații de urgență generate de prăbușirea unor poduri rutiere/pietonale, s-au emis 4 ordine de prefect pentru constituirea comisiilor de constatare a gradului de risc privind siguranța în exploatare.

– S-au desfășurat 5 intervenţii pirotehnice pentru asanarea teritoriului de muniția neexplodată, în localitățile Satu Nou de Sus, Baia Sprie, Câmpulung la Tisa și Tulghieș , fiind descoperite 25 elemente de muniție din timpul conflictelor militare și 151 de cartușe infanterie calibru 9 mm.

– În vederea gestionării celor 546 situații de urgență generate de incendii au participat: servicii profesioniste, private şi voluntare pentru situaţii de urgenţă.


I.S.U.  MM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu