miercuri, 14 ianuarie 2015

Cozi pentru cumpărarea Charlie Hebdo

Primul număr al revistei de după atac nu se mai găsea la chioşcuri la prima oră. Tirajul, a fost mărit la 5 milioane de exemplare !
"Nu mai e", repetau numeroase chioşcuri pariziene, provocând dezamăgire clienţilor. Mulţi dintre ei s-au aruncat asupra ediţiei Le Canard Enchaîné, cel mai mare săptămânal de satiră din Franţa, care titra miercuri, în semn de solidaritate cu Charlie Hebdo, "Înainte, băieţi, nu vă lăsaţi".
"Este incredibil. Aveam o coadă de 60-70 de persoane în faţa magazinului, când am deschis", povesteşte administratora unui chioşc din Paris. "N-am văzut niciodată aşa ceva. Cele 450 de exemplare pe care le aveam au dispărut în 15 minute", a adăugat ea.
În alte puncte de vânzare, ca de exemplu în staţia de metrou Opéra, în centrul Parisului, chioşcarii independenţi au primit doar câte 50-100 de exemplare fiecare. "Alte exemplare sunt aşteptate joi şi vineri", spun ei clienţilor disperaţi.
Posturi de radio franceze difuzau declaraţii ale unor persoane care au făcut o noapte albă pentru a fi sigure că obţin acest număr istoric. Mai mulţi clienţi şi-au rezervat de marţi câte un exemplar la punctul de unde cumpărăr ziare.
Tirajul primului număr Charlie Hebdo de după atacul armat care i-a decimat redacţia, scos miercuri, a fost mărit de la trei la cinci milioane de exemplare, pentru a face faţă unei cereri excepţionale în Franţa, a declarat distribuitorul.
"Editorul a decis în această dimineaţă să crească tirajul la cinci milioane" de exemplare, a declarat Véronique Faujour, preşedinta Messageries Lyonnaises de Presse (MLP).
Vor fi distribuite aproximativ 500.000 de exemplare pe zi, ceea ce va permite tuturor chioşcurilor care îl cer să se reaprovizioneze, a subliniat ea.
Numărul Charlie Hebdo, pe coperta căruia apare o caricatură cu Mahomed cu ochii în lacrimi, sub mesajul "Totul este iertat", a fost realizat de supravieţuitorii atentatului care s-a soldat cu 12 morţi, la sediul publicaţiei. Sursa Mediafax

                                                                                                C.L.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu