joi, 26 octombrie 2017

Parlamentul European declară toleranţă zero faţă de abuzuri şi hărţuire sexuală: Făptuitorii trebuie pedepsiţi !



Parlamentul European a condamnat joi, în cadrul unei sesiuni plenare, orice formă de violenţă sexuală şi a reiterat apelul privind o strategie la nivelul UE pentru a proteja femeile împotriva violenţei, inclusiv abuzuri şi hărţuire sexuală, potrivit unui comunicat al instituţiei europene.

"Deputaţii condamnă puternic orice formă de violenţă sexuală şi deplâng faptul că aceste acte sunt tolerate cu atâta uşurinţă. Făptuitorii trebuie pedepsiţi. Combaterea hărţuirii sexuale include şi companii de conştientizare şi soluţii la problemele lipsei de raportare şi a stigmatului social", se arată în text.

Statele membre UE ar trebui să examineze la rândul lor situaţia în parlamentele lor naţionale şi să ia măsurile potrivite, consideră eurodeputaţii, adăugând: "Politicienii ar trebui să acţioneze ca modele responsabile pentru prevenirea şi combaterea hărţuirii sexuale în parlamente şi în afara lor."

La nivel intern, Parlamentul European urmează să examineze urgent recentele acuzaţii de abuzuri şi hărţuire sexuală, să introducă formare obligatorie pentru toţi angajaţii şi deputaţii privind respectul şi demnitatea la locul de muncă, să păstreze un registru confidenţial al cazurilor, să creeze un grup de lucru cu experţi independenţi şi să îmbunătăţească procedurile şi sprijinul pentru victime în interiorul PE şi/sau cu poliţia locală.

Conform unui studiu al Agenţiei Europene pentru Drepturi Fundamentale din 2014 privind violenţa împotriva femeilor, una din trei femei a trecut printr-o experienţă de violenţă fizică sau sexuală în viaţa adultă, iar 55% dintre femei au fost hărţuite sexual în UE.

32% dintre toate victimele din UE au spus că făptuitorul a fost un şef, un coleg sau un client. 75% dintre femeile în poziţii de muncă calificată sau în management de top au fost hărţuite sexual, precum şi 61% din femeile angajate în sectorul de servicii.

20% dintre femeile cu vârste între 18 şi 29 de ani din cele 28 de state membre UE au fost victimele hărţuirii online. Una din zece femei a fost hărţuită sexual sau urmărită prin intermediul noilor tehnologii. Sursa Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu