luni, 11 decembrie 2017

Ce spune BOR despre o posibilă canonizare a Regelui Mihai


Dan Bădic, fost director al Casei Regale, vrea să ceară canonizarea Regelui Mihai. Majestatea Sa nu poate fi canonizat, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, duminică, la Antena 3, acesta explicând și de ce nu poate da curs solicitării fostului director al Casei Regale.
”O asemenea solicitare, o canonizare în biserica ortodoxă, poate fi făcută doar în urma respectării unor criterii religioase. Regele Mihai rămâne un model de tată, nu numai al unei familii, dar și al unui popor, e un model exemplar, dar din sfera politică nu putem transpune aceste lucruri în sfera religioasă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, duminică, la Antena 3.
Răspunsul lui Bănescu vine după ce Dan Bădic, fost director al Casei Regale, a declarat că va propune Patriarhului Daniel canonizarea Regelui Mihai.
”O canonizare presupune un cult, o evlavie populară care se pune în straturi, în timp în jurul unei personalități religioase. Acest lucru (refuzul canonizării – n.r.) nu contribuie la desconsiderarea Majestății Sale, dar o canonizare are criterii riguroase și presupune o personalitate mistică și o persoană profund religioasă. Nu putem amesteca sfera politicului cu cea religioasă”, a mai spus Vasile Bănescu.
NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu