sâmbătă, 9 decembrie 2017

Comunicat de presă. Circulație rutieră în condiții de iarnă pe drumurile naționale din județ


 Vremea a fost închisă, cu cer mai mult noros. Pe arii extinse au căzut  precipitații îndeosebi seara și dimineața, sub formă de ploaie. La munte a nins. Vântul a suflat moderat, dar a prezentat intensificări în zona de munte înaltă de până la 86 km/h. Izolat la munte și în zonele joase a fost semnalată ceață. Temperaturile înregistrate au avut valori cuprinse între 2 grade Celsius și 4 grade Celsius. Stratul de zăpadă măsura 31 cm la Vf. Iezer, 5 cm la Cavnic și Firiza, 3 cm în Poiana Borșa, 2 cm în Baia Borșa. Rețeaua de drumuri naționale din județ este practicabilă, partea carosabilă fiind curată și umedă. În Pasul Prislop, între km 156 și km 180 se găsește pe carosabil un strat de zăpadă frământată, cu grosimea de până la 1 cm. Vizibilitatea este bună în trafic, cerul este acoperit pe toate sectoarele de drumuri naționale. Plouă, la această oră, în Pasul Gutâi, pe Dealul Huta, și Dealul Hera. În Pasul Prislop, precipitațiile sunt sub formă de lapoviță. Temperaturi înregistrate la această oră: -1 grad Celsius la Borșa, 0 grade Celsius la Baia Sprie, 1 grad Celsius la Ocna Șugatag, 3 grade Celsius la Sighetu Marmației, Petrova și Vișeu de Sus,  4 grade Celsius la Târgu Lăpuș și Baia Mare.  
13 utilaje au acționat pe sectoarele de drumuri naționale
Pe sectoarele de drumuri naționale au intervenit 13 utilaje S-a împrăștiat material antiderapant, pentru a preveni formarea poleiului, în cantitate de 31 tone, în zonele de munte (Pasul Gutâi, 10 tone, Dealul Huta, trei tone, Dealul Ștefăniței și DN 18, Vișeu de Sus, 6 tone, Pasul Prislop, 12 tone. Circulația rutieră se desfășoară pe sectoarele de drumuri naționale din județ în condiții de iarnă. Nu sunt semnalate probleme în trafic. Pentru astăzi prognoza meteorologică prevede că vremea se va încălzi față de intervalul precedent. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse, în cursul zilei vor cădea precipitații sub formă de ploaie, dar în cursul nopții se vor transforma în ninsoare. La munte precipitațiile vor fi mixte ziua, iar noaptea va ninge. Vor fi condiții pentru formarea poleiului. Vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, unde va viscoli și spulbera zăpada. Temperaturile vor avea valori maxime cuprinse între 5 și 8 grade Celsius, iar minimele vor avea valoarea între - 3 grade Celsius și 0 grade Celsius. Duminică, vremea se răcește, iar în cursul zilei vor cădea precipitații predominant sub formă de ploaie care vor favoriza formarea poleiului. În zona înaltă de munte va ninge. Temperaturile vor avea valori cuprinse între – 6 grade Celsius și 2 grade Celsius. Este în vigoare o avertizare meteorologică imediată, cod galben de vânt, pentru zona de munte a județului.
Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile. Nu au fost înregistrate probleme. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se desfășoară în conformitate cu regulamentul de exploatare, în condiții de siguranță.
Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețelei de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213144.
         


Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu