luni, 11 decembrie 2017

Românii vor sărbători Ziua Minorităților Naționale, pe 18 decembrie. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea !


 Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede instituirea Zilei Minorităților Naționale din România, ca sărbătoare naționlă,  în data de 18 decembrie. Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților, for decizional, la sfârșitul lunii noiembrie.
Proiectul de lege prevede ca ziua de 18 decembrie să fie recunoscută drept sărbătoare națională, dar nu și zi liberă.
Potrivit proiectului de lege, autorităţile locale şi centrale vor putea contribui cu sprijin logistic şi/sau financiar, după caz, iar posturile publice de radio şi televiziune vor include în programul zilei aspecte de la manifestările ocazionate de sărbătorirea ”Zilei Minorităţilor Naţionale din România”.
Ziua de 18 decembrie este deja sărbătorită în România, după cum prevede Hotărârea de Guvern nr. 881/1998 pentru declararea zilei de 18 decembrie Ziua Minorităților Naționale din România, iar proiectul de act normativ include această zi pe lista zilelor de sărbătoare națională.
La 18 decembrie 1992, Adunarea generală a ONU a adoptat Declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, lingvistice și religioase.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu