joi, 21 martie 2019

Consiliul Judeţean Maramureş va sărbători Ziua Europei în Luxemburg şi Austria


 Reprezentanți ai Consiliului Judeţean Maramureş vor fi prezenţi în Luxemburg, în 9 mai, alături de membri ai Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi ai Ansamblului Folcloric Naţional ”Transilvania”. Ziua de 9 mai este nelucrătoare în Luxemburg și atunci va fi organizat, în piața reprezentativă a orașului, Târgul European, unde fiecare țară membră UE va avea un stand cu produse locale specifice – culinare, tradiționale, de turism. La acest eveniment, România va fi reprezentată de județul Maramureș.
”Cele două proiecte vin practic în acest context al promovării imaginii Maramureșului și al României în lume, în această perioadă când România deține președinția Consiliului Uniunii Europene. Despre programul de la Luxemburg vreau să vă spun că organizator principal este Comisia Europeană, reprezentanța de la Luxmburg împreună cu primăria din Luxemburg la care au venit în parteneriat toate misiunile diplomatice acreditate în marele ducat al Luxemburgului și evident în acest context am primit invitația de la Ambasada României la Luxemburg și ne-au făcut această propunere de a participa în calitate de reprezentanți ai României în cadrul acestui proiect”, a spus Doru Ioan Dăncuș, vicepreședinte Consiliul Județean Maramureș.
În perioada 11 – 12 mai, Consiliul Județean, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș și Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” vor participa la evenimentul ”Celebrarea Zilei Europei la Poarta maramureșeană de la Viena”. În expunerea de motive prezentată plenului Consiliului Județean, președintele forului, Gabriel Zetea, a arătat că, în 7 mai 2006, una dintre cele mai importante acțiuni de promovare a Maramureșului la nivel european a fost inaugurarea ”Porții maramureșene” în capitala Austriei, țară care deținea la acel moment președinția UE, iar poarta a reprezentat un simbol al intrării României în UE. Poarta maramureșeană a devenit o atracție turistică și un loc de întâlnire anuală a românilor din Austria, iar în preajma Zilei Europei, care se sărbătorește în 9 mai, județul Maramureș a mai organizat momente artistice și degustări culinare la această poartă.
În ceea ce privește deplasarea de la Viena, reprezentanții Consiliului Județean au arătat că edițiile din 2006, 2009 și 2010 au înregistrat un real succes în rândul turiștilor, al comunității românești din Austria, dar și al locuitorilor Vienei.


                                                                                            MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu