miercuri, 18 august 2021

Cine plătește aventura din Afganistan?!



Președintele Joe Biden și-a întrerupt minivacanța de la Camp David și a revenit la Casa Albă, unde a ținut o videoconferință din care reiese că alții sunt de vină pentru retragerea haotică din Afganistan!

A dat vina pe liderii afgani și pe armata afgană, pe poporul afgan, ba chiar și pe fostul președinte Donald Trump, care a semnat un protocol cu talibanii. A “uitat” să spună că acordul conținea termeni și date foarte clare privind condițiile retragerii, garanții de securitate pentru militarii americani, personalul civil ajutător (contractori) și colaboratorii afgani (pe care Biden i-a abandonat în mâinile talibanilor și care, cu siguranță, vor fi executați!). Șeful de la Casa Albă a declarat că „își apără cu fermitate decizia” (de a retrage forțele americane din Afganistan).

“Aveam de ales între a urma acordul cu talibanii sau a ne pregăti din nou pentru luptele cu talibanii în timpul sezonului de lupte din primăvară. Știu că decizia mea va fi criticată, dar prefer să-mi asum toate criticile decât să las această decizie altui președinte al SUA, unui nou președinte, al cincilea”, a spus Biden, care nu a mai răspuns la întrebările jurnaliștilor și a dispărut repede, iar transmisia în direct a declarației sale s-a întrerupt brusc.

După declarațiile de la Casa Albă, președintele a fost atacat până și de presa aservită, cotidianul The New York Times comentând că Biden a refuzat implicarea mai amplă a Pentagonului în operațiunea de retragere a personalului civil. Ultima inepție debitată de Joe Biden a fost afirmația că „misiunea noastră în Afganistan nu a fost niciodată nation-building”, cu toate că foștii președinții George W. Bush și Barack Obama (alături de care Biden s-a aflat două mandate în calitate de vicepreședinte) au vorbit despre “promovarea democrației și promovarea drepturilor femeilor în Afganistan”! Obosit, Joe Biden s-a întors la Camp David să se odihnească! Între timp, vicepreședintele SUA, Kamala Harris, e de negăsit, iar secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, este „out of office“ până pe 22 august 2021!

Acest bătran pe nume Joe Biden (care se crede președintele Americii, deși a fost pus în funcție de dușmanii acestei țări!) trebuie arestat de urgență și trimis în fața Curții Marțiale, împreună cu George W. Bush și Barack Obama, pentru modul criminal în care au inițiat, desfășurat și gestionat operațiunile din Afganistan, mințind poporul american cu ajutorul instituțiilor de forță ale statului!

Urmare a acțiunilor acestor trei președinți, mii de militari americani și-au pierdut viața fără să știe motivul real pentru care luptă, trilioane de dolari din banii contribuabililor au fost risipiți în vânt, America și-a pierdut credibilitatea de promotor al democrației în țările considerate dictaturi și de partener loial în cadrul NATO, unde nimeni nu va mai crede în cuvântul președintelui SUA, oricare ar fi el.

Abandonarea oamenilor care au sprijinit regimul pro-american de la Kabul și execuțiile care probabil vor urma sunt crime comise de Administrația Biden și ele crează un precedent periculos pentru toți partenerii din NATO – inclusiv România! Demoralizarea militarilor americani în urma acestor acțiuni iresponsabile va fi greu de reparat, mai ales că nimeni nu mai are încredere în deciziile aberante luate la Casa Albă și la Departamentul de Stat al SUA!

Nu mai vorbim de echipamentul militar de ultimă generație, sistemul de telecomunicații, avioane, elicoptere, camioane și restul infrastructurii căzute în mâinile talibanilor în urma retragerii haotice din Afganistan sau de eliberarea teroriștilor membri Al-Queda și ISIS, care vor revigora terorismul internațional și vor lovi din nou America și aliații săi! Iată motive suficiente pentru ca instituțiile americane să treacă de urgență la judecarea și pedepsirea a celor care s-au făcut vinovați de toate aceste crime!

În ceea ce privește România, conducătorii țării trebuie să ia aminte că au fost aleși pentru a servi NUMAI INTERESELE ROMÂNILOR și că vremea guvernelor-marionetă și a politicienilor trădători de țară a trecut odată cu evenimentele din Afganistan și cu victoria talibanilor în fața celei mai mari puteri din lume!


New York, 17 august 2021

Autor: Grigore L. Culian

Sursa: cotidianul.ro



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu