luni, 16 august 2021

Și cu drepturile de autor ce facem?!

 

Mă uit pe tik-tok, din când în când. Nu am încotro, trebuie să văd ce se întâmplă în jurul meu, nu mă pot izola doar în clopotul meu de cristal.

Așa cum mă uit și la televizor, cum ascult și radio, cum ( încă) stau pe facebook, deși preferatele mele sunt Twitter și Instagram. Twitter pentru acuratețea informației și conținutul bun și instagram pentru că toată lumea are vieți perfecte, lipsite de griji și de nevoi.



Revenind la tik-tok, dincolo de probleme mari pe care le au cu protecția minorilor, cum sunt expuși fără vreo jenă sau cum li se livrează conținut sau reclame neadecvate ( încă avem branduri care advertizează la grămadă, fără vreun pic de segmentare), mi se pare înfiorătoare relaxarea cu privire la drepturile de autor.

Vezi mii, poate chiar milioane de clipuri cu Las Fierbinți, cu Umbre, secvențe din meciuri, scene din filme, bucăți din videoclipuri, conținut făcut de branduri, postate de conturi individuale, de persoane fizice, de utilizatori normali.

Toate alea la liber, fără vreo restricție, fără să fie date jos, fără să fie sancționați sau amendați cumva. Oamenii ăia cresc, își cresc conturile, poate încep să vândă publicitate, pe munca și banii altora.

Din punctul meu de vedere, asta tinde să devină marea problemă a tik-tok, pe care o vor sancționa producătorii de conținut, dacă nu o va rezolva platforma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu