joi, 27 decembrie 2012

Şapte metode uşoare pentru detoxifierea organismului


Multitudinea toxinelor care ne invadează organismul în fiecare zi devine o povară foarte grea pentru menținerea sănătății la cote optime. Pesticide, ierbicide,fungicide, poluarea aerului, a apei cu mercur, arsenic și alte metale grele care se regăsesc în mâncarea noastră sunt doar câteva dintre toxinele cu care corpul nostru luptă în fiecare zi. Pentru ca această luptă să fie echilibrată, din când în când, organismul trebuie ajutat prin anumite cure sau metode de detoxifiere.
Următoarea listă are menirea să vă ajute în lupta împotriva toxinelor, iar dacă respectați câteva principii stricte lupta împotriva toxinelor devine foarte ușoară.
1. Include cât mai multe fructe și legume în dieta zilnică
Coriandru, pătrunjel, lucernă sau Chlorella sunt doar câteva dintre produsele care ajută la eliminarea toxinelor din organism. Legumele de culoare verde închis sunt cele care purifică sângele și astfel sistemul imunitar devine mai puternic.
2. Postul cu apă și lămâie
Aceasta este o metodă extremă, dar eficientă pentru a scăpa de toxinele de organism. Se recomandă ținerea acestei cure între 3 și 4 zile de mai multe ori pe an. Dacă dieta este prea grea atunci includeți consumul de apă cu lămâie în dieta zilnică. Această dietă aduce beneficii de necrezut, plus că ajută la pierderea greutății.
3. Sucul natural
Se recomandă consumarea sucului natural în doze rezonabile în fiecare zi. Sucul natural trebuie consumat imediat după ce a fost făcut pentru că cu cât trece timpul cu atât își pierde din vitamine și nutrienți. Varza, țelina, castravetele, sfecla, morcovul, salată verde, ghimbirul și lămâia sunt legumele recomandate pentru a fi consumate sub formă de suc. Ele ajută la combaterea toxinelor din organism. Regula de aur este să evitați sucurile din magazin pentru că nu sunt deloc naturale.
4. Clismă sau substanțe benefice colonului
Nu uitați că fiecare aliment introdus în gură sfârșește prin a ajunge în colon. Cea mai bună metodă de curățare a colonului este clismă, chiar dacă este inconfortabilă. Cei mai mulți dintre specialiști cred că un organism sănătos este menținut de un colon curat.
5. Dieta de fructe și legume
Încercați că pe parcursul unei zile cele trei mese să fie formate doar din fructe sau legume. Alimentele precum carnea sau făinoasele încetinesc procesul de detoxifiere. Aceasta este cauza pentru care se recomandă măcar o dată pe săptămână consumul legumelor sau fructelor pe parcursul unei zile întregi.
6. Transpiraţia
Transpirația este cea mai bună metodă pentru a elimina toxinele. Mergi la sală sau fă muncă fizică pentru a transpira în fiecare zi. Organismul elimină toxinele și procesul de detoxifiere este accelerat.
7. Dormitul
Chiar dacă pare puțin ciudat, în curele de detoxifiere se recomandă dormitul a cel puțin 9 ore pe zi. Se știe că atunci când dormim organismul intră într-un proces de reparație și astfel toxinele se elimină mult mai rapid.
Pe lângă aceste șapte metode de detoxifiere, consumul de apă este important. Cu cât mai multă apă consumată pe parcursul unei zile cu atât este mai bine pentru funcționarea optimă a organismului. Hidratarea este baza unei vieți sănătoase.
P.S. Este indicat pentru cei căsătoriţi să facă şi sex. Cât de mult, restul să-şi pună pofta în cui!
                                                        
                                                                          EFEMERIDE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu