luni, 6 octombrie 2014

Ora exactă în handbalul românesc se dă la Baia Mare. HCM Baia Mare - CSM Bucuresti 24-21 (12-11)

„Suntem hotărâţi să luptăm toţi, împreună, ca un tot unitar, din primul până în ultimul minut, pentru fiecare minge, pentru fiecare gol. Vom câştiga acest meci împreună cu băimărenii. Echipa noastră a crescut datorită dăruirii jucătoarelor, datorită iubirii pe care ne-au arătat-o băimărenii, datorită omului Cătălin Cherecheş şi a susţinerii Consiliului Local. Fiecare picătură de energie o vom dedica oraşului pe care îl iubim. Ne respectăm adversarii, dar în primul rând respectăm blazonul pe care l-am construit împreună.

Ne dorim să câştigăm acest meci şi să celebrăm împreună la finalul jocului o victorie frumoasă!” , declara înainte de meci antrenorul Costică Buceschi, ca un mesaj pentru iubitorii handbalului băimărean, care au umplut până la refuz Sala Sporturilor „Lascăr Pană”.

A fost ca o avancronică a meciului care avea să se desfăşoare în faţa a 3.500 de spectatori, într-o duminică perfectă pentru handbalul băimărean, în deschiderea Regalului handbalistic, Minaur Baia Mare, învingând Dinamo Bucureşti cu 27-20, păstrându-şi la rândul lor poziţia de lider a Ligii Naţionale.

Venită în Baia Mare din postura  de candidată la titlul de campioană naţională, beneficiind de o mediatizare excesivă a presei sportive din Capitală, uitând că TITLUL este încă la Baia Mare, CSM Bucureşti a fost însoţită de o mică galerie formată din aproximativ 35 de persoane, cu mascota echipei în tribună (de unde şi numele de „tigroaice”), galerie redusă la tăcere pe tot parcursul meciului de atmosfera EXTRAORDINARĂ creată de explozivul public băimărean.

Derby-ul Ligii Naţionale a fost onorat cu brio de cele două formaţii, care au practicat un joc modern, demn de Champions League, ambii tehnicieni dând dovadă că îşi cunoaşte foarte bine adversarul, echipa care a greşit mai puţin având câştig de cauză la final.

Prima repriză a fost una deosebit de echilibrată, bucureştencele conducând pe tot parcursul reprizei cu excepţia începutului şi sfârşitului de repriză. După 1-0 în min.1, CSM Bucureşti îşi arată forţa şi reuşeşte să pună probleme campioanelor, conducând pe tabela de marcaj în majoritatea timpului: 1-2 (min.3), 3-5 (min.7),  5-6 (min.10), 7-9 (min.18), băimărececele reuşind să ţină aproape, egalând de 7 ori la 2, 5, 6, 7, 9, 10 şi 11.
HCM Baia Mare conduce pe tabela de marcaj pentru a doua oară, în min. 28, 12-11, după care CSM-ul ratează contratacul, Arenhartîncercând o aruncare din poartă în poartă, ratând desprinderea, spre disperarea antrenorului Costică Buceschi.

Desprindere care avea să vină imediat după pauză, când  Ada Nechita înscrie pe contratac, aducând pentru prima dată un avantaj de 2 goluri băimărencelor, menţinut şi în min.35: 15-13.

Urmează o perioadă de 7 min. fără gol înscris de niciuna dintre echipe, perioadă în care cele două portăriţe îşi intră în „rol”. Arenhart apără la o fază care a durat mai bine de 2 min., apoi a apărat excelent un 7 m (min.38).  Pessoa nu se lasă mai prejos şi apără aruncarea Adei Nechita, în superioritate numerică. La cealaltă poartă Arenhart apără un nou 7 m (min.41), iar Pessoa apără din nou la un atac al băimărenecelor în superioritate numerică. După ce Arenhart mai apără o dată la un atac al bucureştencelor, Eliza Buceschi înscrie spectaculos, punând capăt disperării spectatorilor băimăreni: 16-13 (min.42).

Urmează o peioadă în care arbitrii partidei dau impresia că nu sunt de acord cu rezultatul favorabil băimărencelor, dar HCM-ul reuşeşte să se distanţeze chiar la 4 goluri diferenţă 18-14 (min.47).

Carmen Marin înscrie în min. 48 şi reuşeşte să reducă diferenţa pe tabela de marcaj la 18-16, şi din nou asistăm la o perioadă de 5 min fără gol înscris. Laura Oltean ratează  la un atac al băimărencelor şi Eliza Buceschi ratează un 7 m, (min. 50), după care Rodrigues aruncă în bară, iar Pessoa apără de 2 ori în aceiaşi fază.

În min. 52 Luciana Marin este eliminată pentru 2 min, dar Valentina Ardean Elisei înscrie un gol foarte important aducând din nou 3 goluri avantaj echipei HCM Baia mare: 19-16. După 20-17, bucureştencele se aproprie periculos de mult la un singur gol diferenţă 20-19 (min.55), 21-20 (min.56).

Finalul partidei este incandeşcent, Luciana Marin trage peste (min.56),  Torstensson este eliminată 2 min, Luciana Marin comite paşi în atac, loveşte minge şi este şi ea eliminată 2 min (min.58). Se joacă 6-6, Lobach înscrie din 7 m, 22-20 (min.59), Sucs este eliminată 2 min (min.59), jucăm în 4, Arenhart apără din nou.
Eliza Buceschi (HCM) şi Torstensson (CSM) înscriu fiecare în min. 60, pentru ca Valentina Ardean Elisei să înscrie cu 5 secunde înainte de finalul partidei consfiinţind victoria campioanelor en-titre: HCM Baia Mare!

Victorie muncită şi meritată a elevelor antrenate de Costică Buceschi, şi Magdalena Kovacs, al 8-lea jucător (publicul), cel puţin de Champions League, şi consolidarea poziţiei de lider în Liga Naţională.

Fără teama de a greşi, sau subestima alte echipe, putem spune că, cel puţin în această toamnă ORA EXACTĂ ÎN HANDBAL SE DĂ LA BAIA MARE.

HCM Baia Mare – CSM Bucureşti  24-21(12-11)

Sala Sporturilor „Lascăr Pană” Baia Mare
Spectatori: peste 3.000
Arbitrii: Robert Harabagiu şi Silviu Stănescu (Dâmboviţa)
Observator  FRH: Octavian Pripas (Râmnicu-Vâlcea)
Minute eliminare: 12 – 6
Aruncări de la 7 m: 6 – 3 (transformate 4 – 1, au ratat Do Nascimento, Buceschi, respectiv  Rodrigues, Martin)

HCM Baia Mare:   Arenhart (12 intervenţii bune, a apărat 2 de 7 m), Ungureanu (2 intervenţii bune) – Buceschi 6, Gjorgjijevska 4, Ada Nechita 4, Marin 3 (2 din 7 m), Do Nascimento 3 (2 din 7 m), Ardean Elisei 2, Lobach 1, Makeeva 1, Sucs, Oltean, Tătar, Herrem, Davydenko, Tiron. Antrenori: Costică Buceschi, Magdalena Kovacs şi Ioan Belu .
CSM Bucureşti: Pessoa (15 intervenţii bune, a apărat o aruncare de la 7 m), Iordache ( a apărat un 7 m) Tolnai – Torstensson 7 (1 din 7 m), Rodrigues 4, Martin 3, Fachinello 3, Tivadar 1, Vărzaru 1, Da Silva 1, Curea 1, Vetkova, Vizitiu, Glibko, Bazaliu, Nan. Antrenori: Mette Klit şi Adrian Vasile. Preluare StirileMM


                                                                     Ioan R. STER

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu