marți, 28 octombrie 2014

Comisia Juridică a Senatului amână votul pentru ridicarea imunităţii Ecaterinei Andronescu

Comisia juridică din Senat a decis, marţi, 28 octombrie 2014, să amâne până după turul al doilea al alegerilor pentru Cotroceni votul pentru ridicarea imunităţii senatorilor PSD Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, la solicitare făcută de procurorii DNA în dosarul Microsoft.
Potrivit Hotnews, solicitarea de amânare i-a aparţinut lui Ioan Chelaru, senator PSD, şi a fost motivată de necesitatea solicitării unor date suplimentare de la DNA: "În opinia noastră erau date suficiente, dosarul era exact cum DNA ni l-a trimis, trebuia să se dea un vot în comisie pentru că dosarul oricum ajungea în plenul Senatului", a declarat senatorul PDL Alin Tise.
"Au cerut amânare pentru a se cere date suplimentare de la DNA legat de acest dosar. Evident, noi ne-am opus. PSD având 6 voturi, noi fiind doar 5, asta este configuraţia comisiei, s-a amânat pentru data de 17-18 noiembrie, înainte de sesiunea care începe după turul doi", a mai declarat Tise.
La ieşirea de la audieri, fostul ministru PSD al Educaţiei, Ecaterina Andronescu a susţinut că este nevinovată:
”Eu dacă aş consideră că am o vină aş fi demisionat de ieri. Noi trebuie să acceptăm că unii oameni sunt nevinovaţi şi nu trebuie să îi îngropăm de vii”, a declarat Andronescu, potrivit B1 TV.
Fostul ministru a mai afirmat că a citit referatul DNA şi că, după părerea sa, nu este nimic legat de ea în acesta.
Reamintim că procurorii anticorupţie au solicitat începerea urmăririi penale pe numele a nouă foşti miniştri şi membri ai Secretariatului General al Guvernului - senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău.
Pe 1 octombrie, Biroul Permanent al Senatului a hotărât să înainteze Comisiei juridice copiile materialului probator şi referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri, stabilind un termen de 15 zile pentru întocmirea unui raport ce urmează a fi înaintat conducerii Senatului şi apoi plenului.
Pe 13 octombrie, Comisia juridică a Senatului a decis însă, la solicitarea a doi senatori PSD, să amâne pentru data de 28 octombrie luarea unei decizii cu privire la ridicarea imunităţii foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, implicaţi în dosarul Microsoft.
Ecaterina Andronescu este suspectată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. Pentru senatorul Şerban Mihăilescu se cere începerea procedurii de urmărire penală pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani. Preluare Epoch Times România

                                                                               Cristian LAURENTIU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu