marți, 21 octombrie 2014

Campioana României, debut perfect

Handbal feminin. Liga Campionilor: HCM Baia Mare – MKS Selgros Lublin 30-25 (16-12)
Dacă întreaga atmosferă şi coregrafia creată de cei peste 2.000 de spectatori prezenţi în interiorul acestui de acum bine cunoscut vulcan, Polivalenta Lascăr Pană, a ţintit moralul echipei poloneze, cele care s-au lăsat copleşite de miza debutului în acest an în grupele Champions League au fost fetele noastre.
Așa cum la conferința de presă puncta și tehnicianul Costică Buceschi în primele 20 de minute de joc, MKS Selgros Lublin ne-a fost superioară atît pe faza ofensivă cît și pe cea defensivă, meciul fiind cîștigat grație maturității echipei și faptului că banca de rezerve a HCM-ului este una atît valoroasă, cît și numeroasă. Dovadă celor exprimate de tehnicianul echipei noastre stă faptul că pînă spre finalul primului mitan campioana României s-a văzut nevoită să alerge după egalare. Dacă în minutul 5 scorul era de 1-3, șase minute mai tîrziu polonezele aveau un avans de patru goluri, 3-7, respectiv 4-8. Cu circa 11 minute înainte de finalul primei părți, Costică Buceschi se dovedește extrem de inspirat, cerînd time-out la scorul de (6-9). După acest moment oaspetele mai înscriu doar un singur gol, în timp ce fetele noastre punctează de trei ori, apropiindu-se în minutul 22 la scorul de 9-10. A fost nevoie de 22 de minute și 19 secunde pentru ca interul stînga de 30 de ani Gabriella Szucs să echilibreze pentru prima oară balanța, 10-10, urmînd ca două minute mai târziu Alexandra Do Nascimento să readucă pentru a doua oară egalitatea, la 11, transformînd a patra lovitură de la șapte metri dictată în favoarea campioanei României. Dacă Gabriella Szucs a fost cea care a semnat golul primei egalări, tot ea a fost cea care cu 4 minute și 35 de secunde înainte de finalul primului act a declan­șat taifunul în Polivalenta Lascăr Pană, punctînd pentru primul avantaj al băimărencelor, scor 12-11. Din acel moment și pînă la finalul primului mitan s-a decis practic soarta acestei confruntări, în condițiile în care fetele noastre au mai înscris de patru ori, înghețînd tabela la pauză la scorul de 16-12. După primele cinci minute ale actului secund, băimărencele își măresc avantajul, ajungînd la un avans de șase goluri (19-13). Pînă la final diferența pe tabela de scor se menține constantă la cinci, respectiv patru goluri avans, principala grijă a „dirijorului dintre semicercuri” Costică Buceschi fiind aceea de a găsi formula ideală de joc imperios necesară duelurilor ce de abia acum au început în Champions League.
Pe lângă faptul că fetele noastre au debutat cu dreptul în noua stagiune de Champions League, fiind o victorie de moral cel puțin la nivel european, HCM Baia Mare nu a mai cîștigat cu un asemenea avantaj din toamna trecută, cînd tot la Baia Mare, pe data de 15 septembrie 2013, formația daneză Team Tvis Holstrebo ceda cu scorul de 23-36 într-un meci ce ne-a asigurat prezența în acea fază a grupelor, într-un careu de ași alături de Gyor Audi ETO, Thuringer HC, respectiv Hypo Viena.
Pînă sîmbăta viitoare, cînd de la ora 16.00 campioana en-titre a României continuă periplul european cu un meci în deplasare la campioana Franței, Metz Handball, băimărencele vor devia 599 de kilometri pentru o confruntare din runda a zece a Ligii Naționale, contra ocupantei locului cinci, Dunărea Brăila, un meci programat pentru ziua de miercuri, 22 octombrie.
• Sala Polivalentă "Lascăr Pană". • Spectatori, aproximativ: 2.000. • Arbitri: Dalibor Jurinovic, Marko Mrvica (Croația). Observator: Tomo Vodopivec (Slovenia). • Aruncări de la 7 m: 6-3 (transformate 5-2; au ratat Do Nascimento, respectiv Malek). Minute de eliminare: 4-4. • HCM Baia Mare: Arenhart (8 intervenţii), Ungureanu (7 intervenţii, a apărat un 7 m) – Do Nascimento 6 (4 din 7 m), Gjorgjevska 3, Makeeva 1, Szucs 2, Buceschi 4 (1 din 7 m), Ardean Elisei 4, Davydenko 3, Oltean 2, Tiron 2, Lobach 1, Marin 1, Nechita 1, Tătar, Herrem. Antrenori: Costică Buceschi, Magdalena Kovacs, Ioan Belu. • MKS Selgros Lublin: Dzhukeva (13 intervenții, a apărat un 7 m), Baranowska – Kocela 6, Gega 6 (1 din 7 m), Malek 4 (1 din 7 m), Drabik 4,  Mihdaliova 1, Da Silva 1, Repelewska 2, Skrzyniarz 1, Rola, De Jesus, Kozimur, Nestsiaruk, Syncerz, Szarawaga. Antrenori: Sabina Wlodek, Monika Marzec.
În celălalt meci al Grupei D din prima etapă, Larvik - Metz 30-25. După prima etapă, HCM Baia Mare ocupă locul 1 cu 2 puncte (30-25 golaveraj), urmată de Larvik - 2 puncte (25-20), MKS Selgros Lublin - 0 p (25-30) şi Metz - 0 p (20-25).


                                                                               Cosmin FILIP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu