miercuri, 22 octombrie 2014

Educaţie. Cadrele didactice pot beneficia de spor de stabilitate !

Cadrele didactice cu o vechime efectivă neîntreruptă în învăţământ de minim 10 ani, vor beneficia de un spor de stabilitate de 15% din salariul de bază.      
Personalul didactic care isi desfasoara activitatea in invatamant si au o vechime de cel putin 10 ani, indiferent de perioada in care a fost acumulata vechime efectiva realizata neintrerupt, pot beneficia de sporul de stabilitate. De sporul de stabilitate poate beneficia atat personalul didactic, personal didactic de conducere, indrumare si control, cat si personalul didactic auxiliar, cu contract de munca intr-o unitate sau institutie de invatamant ori intr-un inspectorat scolar, indiferent cand vechimea a fost realizata in mod neintrerupt, conform art. 2 din Legea 63/2011.
Ce este vechimea efectivă ?
Vechimea efectiva nu este considerata intrerupta in cazul cadrelor didactice aflate in concediu fara plata, concediu pentru cresterea copilului de pana la 2/3 ani, ori in stagiu militar.
Atentie! Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.
Cum se calculeaza sporul de stabilitate ?
Personalul didactic va beneficia de spor de stabilitate astfel: prin aplicarea procentului de 15% la salariul de baza, care devine baza de calcul pentru celelalte sporuri si drepturi salariale.
Atentie! In cazul personalului didactic incadrat la transele de vechime in invatamant de peste 10 ani, care indeplineste conditia de vechime efectiva neintrerupta in invatamant de peste 10 ani, salariul de incadrare prevazut in anexele nr. 1 si 2 la lege include pe langa sporul pentru suprasolicitare neuropsihica si sporul de stabilitate, conform art 3. din Legea 63/2011.
Sporul de stabilitate pentru personalul didactic este reglementat de Art.3 din  Legea nr.63/2011 privind incadrarea si salarizarea personalului didactic si didactic auxiliar in invatamant.


                                                          Alexandra  BANU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu