marți, 28 octombrie 2014

MEN anunţă noi modificări la Legea Învăţământului!

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, anunţă noi modificări cu privire la Legea Învăţământului pentru următorul an şcolar. 
"Nu excludem faptul ca din luna ianuarie 2015, dupa ce se aseaza lucrurile din punct de vedere politic, sa revenim asupra acestui subiect al legislatiei, si sa vedem daca in sase luni putem sa asezam o Lege a Educatiei care sa fie rezultatul dezbaterii publice, a dezbaterilor din Parlament si, in felul acesta, sa reusim sa mai rezolvam o serie de imperfectiuni ale Legii nr.1/2011. Multe dintre lucrurile neclare ale legii sunt in cadrul mecanismului de functionare a sistemului de educatie care vizeaza Ministerul Educatiei, inspectoratele scolare, directorii. Multe dintre componentele neclare ale legii sunt in aceste parti ale sistemului. Deci, aceste schimbari nu afecteaza viata de zi cu zi a elevilor sau a parintilor. Evident ca nu ne propunem schimbari spectaculoase care sa bulverseze sistemul. Vom face Legea nr.1/ 2011 sa fie o lege coerenta", a dat asigurari ministrul Pricopie.
Ministrul Remus Pricopie s-a intalnit vineri seara, la Brasov, cu peste 300 de cadre didactice si directori de scoli impreuna cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Acestia au discutat probleme privind proiecte europene pentru exercitiul financiar 2014-2020, probleme de legislatie, debirocratizarea scolilor in ceea ce priveste situatiile pe care trebuie sa le realizeze conducerile scolilor, relatiile dintre autoritatile locale si scoli, schimbarea programelor scolare, drepturile salariale si alte drepturi ale cadrelor didactice, sporul de doctorat, modul cum se finanteaza fiecare unitate de invatamant.
"Brasovul este unul dintre judetele cu rezultate bune, in care rar apar probleme, indiferent ca vorbim despre cele de indisciplina sau de alta natura. Intalnirea a durat mai bine de doua ore, nu pentru faptul ca sunt nemultumiri in randul cadrelor didactice, dar la asemenea intalniri sunt totdeauna discutate tot felul de probleme din scoli, si sunt foarte bine venite", a subliniat Remus Pricopie.

                                                                                        C. Gavrilă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu