joi, 28 ianuarie 2016

Ce fel de părinte vei fi, în funcţie de zodia ta!

BERBEC

Ca parinte, iti vei ajuta copii sa fie atat ambitiosi, cat si modesti. Esti un semn de foc, asa ca pasiunea ta le va alimenta succesul copiilor tai. Insa nu uita sa fii si distractiva. Copiii tai de-abia vor astepta excursiile voastre spontane.Incapatanarea ta ar putea sa dauneze relatiei cu copiii. Daca esti prea dura, nu vor vrea sa te asculte intotdeauna. Retine ca iti place sa te lovesti cap in cap cu cineva, ca Berbec. Daca nu ai grija, ai putea sa ajungi sa vrei sa controlezi totul.

TAUR

Un parinte foarte iubitor, Taurului ii place sa creeze bunastare si securitate in camin, atat cat poate. Unui Taur ii place sa stea acasa si sa petreaca timp cu familia. Semn de pamant, iti place sa iti inveti copiii despre planeta si importanta ecologiei. Parintele Taur este probabil mult mai rabdator decat oricine.Insa, esti incapatanata si predispusa la certuri. Desi aveti discutii destul de des, copiii tai stiu ca intotdeauna ii vei iubi.

GEMENI

Esti un parinte impulsiv, distractiv si iti inspiri copiii. Adori sa iti duci copiii la muzee sau in parcuri si sa ii mentii cat mai activi din punct de vedere fizic si psihic. Cand copiii pun intrebari mai grele, le raspunzi cu logica specifica Gemenilor. Vrei sa ii inveti tot ce stii si esti o buna ascultatoare. Singurul dezavantaj? Ai tendinta sa fii nesigura, iar daca iti raneste cineva sentimentele, ai tendinta sa iti ascunzi durerea interioara. Dar copiii isi dau seama intotdeauna cand ceva este in neregula, si caminul vostru ar putea deveni tensionat daca exista lucruri nespuse. Incearca sa fii mai deschisa cu cei apropiati.

RAC

Parintelui Rac ii plac foarte mult traditiile de familie. Iti place sa faci pizza duminica si sa vizionati impreuna un film vineri seara. Esti intotdeauna disponibila pentru orice activitate facuta in familie. Pentru tine, cel mai important este sa fiti impreuna. Singurul dezavantaj ar fi faptul ca ai putea sa iti sufoci copiii la un moment dat. Evita sa devii prea implicata in vietile si relatiile copiilor tai.

LEU

Iti place sa te lauzi cu realizarile copiilor tai si vei sarbatori chiar si cel mai mic succes. Esti indulgenta si iti place sa le cumperi copiilor orice isi doresc. Insa poti fi si foarte aroganta si, in momentele tale mai proaste, ai putea sa uiti de nevoile copiilor si sa le indeplinesti numai pe ale tale. Insa, indiferent de defectele tale, copiii vor aprecia loialitatea si protectia pe care le-o oferi.

FECIOARA

Casa unei Fecioare nu este niciodata murdara. Iti vei pierde mintile daca vei vedea urme de noroi in living sau mazgalituri de creion pe pereti. Copiii tai vor invata ce inseamna responsabilitatea din sarcinile pe care le vei atribui lor. Esti un parinte curios si altruist si respecti opiniile copiilor. Insa poti fi si foarte critica. Copiii tai se vor plange de standardele tale foarte ridicate si ar putea sa lase rufe murdare pe jos doar ca sa te enerveze. Daca nu iti infranezi paranoia, ai putea sa ii superi pe copiii tai cu vizite foarte frecvente la doctor. Dar, de fapt, esti atat de atenta numai pentru ca ii iubesti foarte mult si ai face orice pentru ei.
BALANTA

Balantele sunt foarte ingaduitoare si cedeaza foarte usor. Insa devotamentul pentru nevoile copiilor tai se extinde mai mult decat la chestiile mici: vei cauta intotdeauna sa le acorzi cea mai buna educatie pe care ti-o permiti. De asemenea, esti foarte relaxata, asa ca nu vor exista secrete in familia voastra. Insa toata atentia pe care le-o oferi are un pret. Iar acela este faptul ca te astepti la reciprocitate. Daca acest lucru nu se intampla, ai putea sa te simti descurajata si nervoasa.

SCORPION

Parintilor Scorpioni le place sa isi tina copiii ocupati. Le vei seta alarma pentru toata saptamana, iar sambata, la ora 10 dimineata, copiii tai vor fi imbracati si gata de lectia de balet/ karate/ clarinet. Parintele Scorpion iubeste sa creeze o viata echilibrata, iar copiii beneficiaza de mese sanatoase si activitate fizica. Pretuiesti timpul petrecut in familie si iti place sa ii ai pe toti aproape. Insa asteptarile tale foarte ridicate de la copii ar putea sa le dauneze. Invata sa te mai relaxezi din cand in cand. Nu este natural pentru tine sa iti exprimi afectiunea in mod fizic.

SAGETATOR

Parintelui Sagetator ii place viata. Speri ca si copiii tai sa iti mosteneasca entuziasmul, asa ca ii iei cu tine in cat mai multe calatorii si excursii. Pentru tine, calatoriile inseamna la fel de multa educatie ca si scoala normala. Ai grija, totusi: nu vrei ca ei sa nu respecte educatia formala. Cateodata iti uiti rolul de parinte si vorbesti prea deschis in fata copiilor tai. Daca faci asta, ei vor incepe sa isi doreasca o relatie parinte-copil un pic mai traditionala.

CAPRICORN

Capricornii sunt foarte muncitori, iar perseverenta lor se extinde si asupra rolului de parinte. Tu iti inveti copiii prin puterea exemplului, iar ei te urmeaza. Iti place sa le oferi copiilor tot ce are functie educationala: carti, filme, jucarii. Ca si orice parinte, vrei ce e mai bine pentru ei, insa nu ai nicio problema sa spui nu. Doar retine ca nu trebuie sa fii prea serioasa, pentru ca nu vrei ca ei sa isi aminteasca de tine ca fiind un parinte rigid si sever.

VARSATOR

Parintele Varsator vrea sa fie cel mai bun prieten al copilului sau. Le vei spune copiilor povesti nebunesti despre trecutul tau si vei spera ca vor avea aceleasi inclinatii ca si tine. Monopolizezi discutiile de la cina cu povestile tale despre camping in ploaie la festivaluri de muzica si munca voluntara. Desi iti place sa comunici, cateodata poti fi un pic insensibila la ceea ce simt alti oameni. Varsatorului ii lipeste cateodata inteligenta emotionala, iar acest lucru poate dauna relatiei parinte-copil.

PEŞTI

Visatorul părinte în zodia Peşti îşi încurajează copiii să îşi exprime creativitatea oricând este posibil. Însă, mai mult decât atât, părintele Peşti pune preţ pe bunătate. Oamenii îţi vor vedea copiii drept nişte îngeri. Peştii pot fi şi serioşi. Iar când vine vorba de a-şi proteja copiii, Peştii nu se joacă. Sunt severi şi ar face orice pentru a se asigura de siguranţa şi fericirea copiilor lor.


                                                                              dr. Iulian COZA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu