vineri, 30 septembrie 2016

Gabriel Zetea: Comisiile de sport și buget-finanțe din cadrul Consiliului Județean Maramureș vor analiza solicitarea financiară a BCM Olimpic

La ședința de joi, 29 septembrie 2016, a Consiliului Județean Maramureș, președintele clubului Baschet Club Municipal Baia Mare, George Opriș, a lăsat pe masa fiecărui consilier județean o solicitare prin care cere ajutorul financiar al Consiliului Județean ca echipa să își poată desfășura activitatea.
    ”Baschet Club Municipal Olimpic Baia Mare s-a înființat în anul 2006, având ca scop promovarea baschetului în Municipiul Baia Mare, atât ca sport de masă, cât și de performanță. În momentul de față există un număr de aproximativ 300 de sportivi care activează la toate eșaloanele de vârstă, din care 16 cochetează cu loturile naționale.
În sezonul 2015 - 2016, după o pauză de 20 de ani, Baschet Club Municipal Olimpic a înscris o echipă în Campionatul Național al Ligii 1 Masculin (Liga 2 Seniori din România), reușind, la finalul campionatului, să promoveze în Liga Națională de Baschet Masculin. Echipa a transferat și 3 jucători din colegiile americane, care vor aduce un plus de valoare lotului deja existent. Baschet Club Olimpic apreciază colaborarea existentă până în prezent cu reprezentanții Consiliului Județean Maramureș și vine cu o nouă solicitare financiară, pentru a susține activitatea sportivă a clubului”, a arătat în adresa sa, George Opriș, președintele Baschet Club Olimpic Baia Mare. Solicitarea BCM Olimpic a fost luată în discuție la punctul Diverse, după ce toate proiectele aflate pe borderoul de hotărâre al ședinței de Consiliu Județean Maramureș au fost discutate și votate. Gabriel Zetea, președintele CJ a declarat că Baschet Club Olimpic a intrat în prima ligă după ce bugetul pentru sport fusese deja împărțit pe categorii. ”Săptămâna viitoare vom convoca o ședință a comisiilor de sport și buget-finanțe, la care va participa și executivul Consiliului Județean Maramureș, dar și conducerea BCM Baia Mare. În acest moment comisia de sport nu dispune de fonduri, acesta este motivul pentru care trebuie să discutăm și cu comisia de buget-finanațe. Este important și pentru cei de la club, și pentru noi să avem această discuție cât mai curând, timpul fiind esențial pentru ambele părți. Iar reprezentanții BCM trebuie să primească un răspuns, fie că îi finanțăm, fie că nu putem să facem asta. Trebuie însă să ținem cont și de faptul că este unul dintre puținele cluburi de primă ligă pe care le mai avem și trebuie să încercăm, cel puțin, să oferim un ajutor”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

                                                                                            CJ MM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu