miercuri, 28 septembrie 2016

Pensionarii se pregătesc pentru Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Ședința Comitetului Civic pentru Persoane Vârstnice, convocată pentru ziua de miercuri, 28 septembrie, de către Instituția Prefectului – Județul Maramureș, și condusă de subprefectul Alexandru Bondrea, a avut ca principală temă modalitățile în care va fi celebrată Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie) la nivel de județ. Tema a fost prezentată de Ștefan Lupșa, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice. Acesta a arătat că Guvernul alocă anual fonduri pentru federațiile naționale de pensionari, pentru plata unor ajutoare către pensionarii cu pensii mici. El a cerut subprefectului Alexandru Bondrea să poarte discuții cu primarii din județ pentru ca în bugetele anuale ale localităților să se prevadă sume care să li se aloce asociațiilor de pensionari în scopul organizării unor acțiuni cu ocazia Zilei Internaționale a  Persoanelor Vârstnice. Astfel de activități au mai avut loc în Baia Mare, Sighetu Marmației, Baia Sprie sau Târgu Lăpuș. Subprefectul Alexandru Bondrea a spus că speranțele pentru ca bugetele locale să prevadă sume speciale pentru astfel de activități sunt destul de mici, întrucât nu există dispoziții legale în acest sens.
Generalul (r.) Haralambie Cacină, președintele Asociației Veteranilor de Război Maramureș, s-a plâns de faptul că sumele prevăzute ca ajutoare pentru pensionarii cu pensii sub 700 lei sunt extrem de mici (sub 20 lei/persoană) astfel încât cei vizați
consideră că nu merită efortul de a și le ridica. În cadrul ședinței s-a reiterat ideea adoptării unei legi care să dea posibilitatea marilor lanțuri de magazine să doneze alimentele pe cale de expirare persoanelor cu venituri foarte modeste. De asemenea, Ștefan Lupșa a solicitat organizarea unei întâlniri a reprezentanților pensionarilor cu viitorii candidați la alegerile parlamentare din această iarnă. Pe de altă parte, a fost anunțat faptul că vineri, 30 septembrie, la CASPEV vor avea loc alegeri pentru conducerea Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice.
În finalul ședinței, subprefectul Alexandru Bondrea a urat “La mulți ani!” și sănătate pensionarilor din județul Maramureș, atât în nume personal, cât și din partea Instituției Prefectului – Județul Maramureș.


Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu