vineri, 8 septembrie 2017

Exercițiu de imaginație, la liber impuse…

A fost Victor Viorel Ponta un foarte bun ministru? A fost. A făcut in această calitate, ca și in cea de șef de partid nenumărate compromisuri cu Sistemul real de putere din România, construit și condus direct din Statele Unite? A făcut.



 A fost inlăturat printr-o operațiune de intelligence care, fără participarea directă ori supravizarea unui serviciu intern nu ar fi fost posibilă? Păi „..a fost nevoie să moară oameni ca acest lucru să se intâmple”..
Este Ponta ofițer SIE? Foarte probabil, fiind recrutat (că așa se joacă jocul ăsta) de pe vremea când România a trebuit să trimită un procuror pe lângă Carla Del Ponte, la inființarea Tribunalului Penal Internațional.
Este Dragnea un om politic șantajabil prin dosare? Este.
A jucat Dragnea cartea serviciilor, recte SRI, la completarea listelor parlamentare, acceptând pe ele oameni ai sistemului? Din câte știu eu da, cu o certitudine de 99,99%.
Guvernul Grindeanu a fost un compromis intre servicii, după episodul extrem de violent Shhaideh, prin acceptarea de către Dragnea (SRI) de o parte și de către Cotroceni (SIE) de partea cealaltă, a unor miniștri proveniți ori cu certe legături cu comunitatea de informații? Evident. Datele miniștrilor respectivi sunt publice.
Inlăturarea atât de rapidă a guvernului Grindeanu, a apărut ca o necesitate impusă de o prea puternică acaparare a executivului de către oamenii sistemului din zona Ministerului pentru Societatea Informațională, a comunicațiilor speciale și IT? Este o explicație plauzibilă dar incompletă, care mai suportă câteva update-uri.
A fost cramponarea lui Grindeanu de scaunul de prim ministru o incercare a celor din spatele lui, iar aici apariția la sprijin a lui Ponta mă duce din nou cu gândul la SIE, de a forța preluarea exclusivă a puterii executive in defavoarea celeilalte facțiuni sau macar o negociere dură a unui armistițiu? Faceți și voi socotelile..
Scoaterea tefeliștilor in stradă astă iarnă – cunoscută fiind implicarea in mișcările de protest a SRI, făcea parte din tactica prin care serviciul intern asediase guvernul Grindeanu capturat parțial de o aripă a serviciilor de pe lângă SIE?
Instalarea guvernului Tudose relevă victoria de parcurs a SRI in scurta campanie de primăvară cu SIE?
Dacă Sorin Grindeanu era cu băieții, după datele la vedere, Tudose e chiar băieții.
Zvonurile că Grindeanu va primi un post in diplomație ca ambasador sau consul al României peste hotare, inseamnă că in negocierile care au urmat pentru un armistițiu de etapă, SIE și-a recuperat omul?
Orientarea in discurs a guvernului Tudose către teme cu tentă ceva mai naționalistă, in afară de popularitea lor la public, inseamnă plasarea SRI (sau a aripii guvernamentale) spre o politică aliniată trendului est european Vișegrad, de independență mai pronunțată și distanțare de Bruxelles/Berlin și o mai mare apropiere de politica administrației Trump, in opoziție cu polul de putere pro UE de la Cotroceni (SIE)?
Forțarea demisiei lui Țuțuianu cu puține zile inaintea vizitei la Washington in calitate de ministru al apărării, vine cumva de peste ocean, via SIE?
Atitudinea schimbată a lui Klemmă după intâlnirea cu Tudorel Toader și anunțata vizită la Washington a ministrului justiției precum și a premierului Tudose, aranjată de un om al SRI la Washington, vin să confirme stabilirea unor contacte directe (fără mijlocirea SIE) intre guvernul Tudose și responsabili ai administrației Trump?
Reactivarea lui Ponta cu atacuri furibunde la adresa guvernului Tudose via Dragnea, ne arată că meciul SIE, SRI s-a reîncălzit?
Nu că vreau să zic, dar noi cu ce treabă pe aici?
Apropo.. cât era scorul la pauză?

Autor: Petre Caluian

Sursa: Petre Caluian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu