duminică, 15 aprilie 2018

Cât a costat atacul din Siria şi unde s-ar fi ascuns preşedintele sirian Bashar al-Assad



  • Numai rachetele Tomahawk trase de americani în atacul de vineri spre sâmbătă au costat 165,2 milioane de dolari. 
  • Preşedintele sirian  Bashar Al-Assad s-ar fi ascuns în timpul atacului într-un buncăr dintr-o bază rusească. 
  • Rachetele Tomahawk trase de americani în atacul de vineri spre sâmbătă au costat 165,2 milioane de dolari.  
  • Francezii au tras şi ei 12 rachete de croazieră potrivit informaţiilor furnizate de Elysee. Dintre acestea, trei rachete de croazieră navale MdCN, cu o rază de 1000 km şi o precizie de un metru, au fost trase de o fregată multirol (FREMM). Este pentru prima dată când Franţa a folosit într-o misiune reală aceste rachete.  Franţa se alătură astfel clubului restrâns de state care deţin astfel de rachetă de croazieră , cum ar fi Statele Unite (Tomahawk) sau Marea Britanie, rachete de croazieră la bordul navelor de război.   Aceste rachete, dezvoltate de grupul francez MBDA, sunt foarte scumpe, potrivit postului de televiziune francez BFMTV. În conformitate cu Legea finanţelor 2015, fiecare costă 2, 86 milioane de euro, aproape de două ori mai mult ca Tomahawk american (1,5 milioane de euro). 
  • Numai avioanele Tornado britanice au tras  31 de rachete Storm Shadow, fiecare costând  750.000 de lire sterline (862.000 de euro).  Au fost lansate 76 de rachete către prima ţintă, Centrul de Cercetare şi Dezvoltare de la Barzeh, 57 dintre ele fiind rachete Tomahawk de croazieră, iar 19 de tip aer-sol JASS. Conform evaluărilor preliminare, centrul a fost distrus. McKenzie a adăugat că aceasta  va întârzia programul armelor chimice al Siriei cu câţiva ani. Spre a doua ţintă, depozitul Him Shinshar, au fost lansate 22 de rachete, dintre care nouă Tomahawk americane, opt Storm Shadow britanice şi rachetele navale de croazieră ale francezilor. 
  • Către buncăr au fost lansate şapte rachete de tip Scout iar conform analizelor preliminare, ţinta a fost lovită cu succes. McKenzie a specificat şi că niciuna dintre rachete nu a fost interceptată de forţele aeriene siriene şi că nu există niciun indiciu că sistemul aerian de apărare rus ar fi fost implicat. El a adăugat şi că toate rachetele şi-au atins ţintele şi toate avioanele s-au întors în siguranţă. 
  • De asemenea, peste 40 de rachete sol-aer au fost lansate de regimul sirian, însă majoritatea acestor lansări au avut loc după ce raidul aerian se încheiase.  
Sursa: Adevărul


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu