miercuri, 25 aprilie 2018

Centenarului Marii Uniri celebrat la Stockholm cu acad. Ioan Aurel Pop


În seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri, Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord împreună cu Ambasada României și cu Institutul Cultural Român din capitala regatului suedez, organizează, miercuri, 2 mai 2018, de la ora 18.00, în sala de conferințe de la sediul ICR Stockholm conferința academicianului Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române și Rectorul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca,  cu titlul „The Making of Romania (1859-1918)” (Cum s-a înfăptuit Romania între 1859-1918).
Prelegerea academicianului Ioan-Aurel Pop dezbate etapele esențiale ale procesului unirii românilor într-un stat național în anul 1918. Unitatea politică națională a fost după 1848 obiectivul fundamental al românilor, care formau încă din secolele XVII-XVIII o națiune modernă, dorința masivă de unire a acestora fiind conjugată cu acțiunile pe plan internațional de obținere a sprijinului marilor puteri.
Evenimentul se înscrie în demersurile Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, ale ICR Stockholm și ale Ambasadei României în Regatul Suediei de marcare a Centenarului Marii Uniri.
Intrarea este liberă, iar programul va avea loc în limba engleză. 

                                                                                                                       C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu