duminică, 15 aprilie 2018

Dan Diaconu: “După ce Orientul va fi distrus, va muri şi ultima urmă de umanitate din noi!”

Trăim vremuri triste în care un circar alături de armata lui de ticăloşi încearcă să îngenuncheze o ţară. Una dintre puţinele din Orient în care nu aveam tensiuni religioase, în care oamenii se bucurau de viaţa lor, aşa cum era ea.
Mi-am petrecut multă vreme pe-acolo, alături oameni deosebiţi care păreau a fi clădiţi pentru a fi memorabili. Şi asta indiferent că erau vânzători în bazar, profesori universitari, preoţi, meseriaşi sau povestitori de ocazie prin cârciumi. O lume minunată căreia îi este stinsă forţat lumina. O lume pe care n-o veţi mai găsi nicăieri şi niciodată.
Aşa cum, după ce Ada Kaleh s-a scufundat a murit şi ultima urmă de „pace orientală” din colţul ăsta de lume, tot la fel, după ce Orientul va fi distrus, va muri şi ultima urmă de umanitate din noi.
Va fi un episod iremediabil pierdut printre filele unei cărţi inutile de istorie. Bucuraţi-vă de supermarket-urile voastre oribile din care vă cumpăraţi plastic frumos ambalat pe post de mâncare, butaforie pe post de mobilier şi salopete pe post de îmbrăcăminte. Petreceţi-vă timpul în mall-urile voastre absurde, omorâţi-vă vieţile pline doar de instincte, urmărindu-i pe rudimentarii pe care-i alegeţi şi care vă sunt modele.
Aţi câştigat, râmelor! Bucuraţi-vă şi sinucideţi-vă în prostia voastră buruienoasă. Aţi omorât lumea. Voi şi prostia voastră.
Autor: Dan Diaconu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu