marți, 6 noiembrie 2018

IRONIA POLITRUCULUI


Dialog uluitor între preşedintele Klaus Iohannis şi Horia Georgescu cu câteva săptămani înainte de arestarea preşedintelui ANI:
 “Buna seara, domnule Presedinte!” 
– Iohannis: “Ce faceti?“ 
– Georgescu: “Bine!” 
– Iohannis: “Surprinzator!” 



Micile detalii pot capata conotatii si dimensiuni uriase la momentul evaluarilor! In data de 27 ianuarie 2015, cu prilejul aniversarii a 25 de ani de la infiintarea Grupului pentru Dialog Social si aparitia Revistei 22, presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis a facut o vizita de multumire propagandistilor Gabriel Liiceanu, Andreea Pora si altii, la ei acasa, la sediul GDS din Bucuresti, Calea Victoriei nr. 120.

La eveniment a participat si Laura Kovesi (nelipsita de la receptiile GDS) pe care Klaus Iohannis avea sa o numeasca in cel de-al doilea mandat de sefa a parchetului anticoruptie.
La eveniment a fost invitat si presedintele Agentiei Nationale de Integritate Horia Georgescu, cel care cu ceva timp inainte sesizase institutional Parchetul cu o plangere penala cu privire la “posibila savarsire de catre Klaus Werner Iohannis a infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 253, indice 1, din Codul penal”, legat de faptul ca in calitate de fost primar al Sibiului, a semnat la 23 decembrie 2010 un contract de prestari servicii intre Primaria Sibiu si Tipografia Honterus SRL, detinuta de Forumul Democrat al Germanilor din Romania, la care acelasi Iohannis a fost presedinte in perioada 2002 – 2013.
Respectuos cum ii este felul, presedintele ANI l-a salutat pe presedinte, intre cei doi avand loc urmatorul dialog:
Horia Georgescu: Buna seara domnule Presedinte! Buna seara domnule Presedinte!
Klaus Iohannis: Ce faceti?
Horia Georgescu: Bine
Klaus IohannisSurprinzator! (pe ton ironic)
Concidenta sau nu – noi nu credem in coincidente – cateva saptamani mai tarziu dupa ce presedintele
Iohannis s-a aratat surprins ca Horia Georgescu era “bine”, presedintele ANI a fost scos cu catusele la spate din sediul DNA, dupa o scurta audiere, ca un infractor periculos, si dus la instanta pentru arestare, cu tot circul mediatic de rigoare. La 18 martie 2015 Horia Georgescu a fost arestat pentru 30 de zile, dat jos din functia de sef al ANI, si, mai tarziu trimis in judecata intr-unul din dosarele ANRP.
Credeti ca este o legatura intre mesajul ironic al presedintelui Iohannis si arestarea lui Horia Georgescu?!

Autor: Lumea Justitiei
Sursa: Luju


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu