miercuri, 21 noiembrie 2018

INTERVIU


Cum zilele acestea domnul Toma Gross Rocneanu a împlinit o vârstă, am considerat că ar putea fi  binevenit și un interviu, așa că am plusat:
    -Domnule Rocneanu aveți 75 de ani, e o vârstă dificilă. 
    -Dacă nu ai probleme de sănătate ești un om fericit în sânul familiei tale.
    -Nu doresc să mă abat de la ale noastre preocupări, dar în Biblie unui om ce ruga pe Domnul Iisus Hristos i-a spus:”Tu tot timpul ceri ceva de la Domnul, dar tu ce faci pentru Domnul?”. Răspunsul este dat în Biblie, dar dacă această întrebare vi s-ar adresa sub forma ce ai făcut tu pentru România în 75 de ani ce ați răspunde?    
    -Domnule profesor  Gelu Dragoș, poate că mi-am dorit această întrebare și de aceea aș împărți-o:
„În primul rând școala pentru noi era instrucție și educație. Învățătoarea ne-a spus că și de învățăm mai încet sau dacă am lipsit o zi în care am învățat litera ”T” este necesar s-o știm că nu vom scrie ”OMA” în loc de Toma. Aceste vorbe ne-au prins pe toți și în fiecare clasă am fost premiant.
    -Social în Baia Mare am făcut barajul de la Scipomar, o parte din ”livada” din fața Spitolului și Kaufland și o parte a parcului de pe strada Unirii. Plantat de copaci, dezăpeziri etc. 
    -Meseria mi-am făcut-o cu mare pasiune și drag calificând 1.600 de elevi în 40 de ani din care  30 cu grad didactic I. Toate examenele luate cu notă maximă. În urma acestei activități am avut 7 elevi locul I pe țară la concursurile pe meserii, două premii Tehnium , finalist la Concursul ”Profesorul anului”2005 și Distincția ”Gheorghe Lazăr cl.I” Diplomă de excelență. Am avut circa 12 invenții și cum nu se putea fără munci patriotice, am adus Drapelul de locul I de la Vârț-Oltenia și am fost declarati  Fruntași ți mi s-a oferit Medalia  a 35-a aniversare a constituirii Șantierelor Naționale ale Tineretului.
    -Pentru volumele ”Minerii Ardealului” și cronicile cenaclurilor băimărene, am primit 50 de diplome și premii.
    -În final și atelierul Școală ca și Mina Școală (Unicat în lume) tot de mine cu elevii au fost construite.
    -Întra-adevăr de trebuia să dai Domnului Hristos răspunsul sunt sigur că primeai notă de trecere. 
    Sănătate ! La mulți ani și putere de muncă.           
    Dragoș Gelu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu