luni, 16 august 2021

103 candidați din Maramureș au lipsit de la prima probă a examenului de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2021


 La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2021, la proba de limba și literatura română au fost prezenți 326 candidați (75,99% din totalul candidaților înscriși). Proba s-a desfășurat astăzi, 16 august, în 4 centre din județul Maramureș. Dintre cei înscriși nu au participat 103 candidați.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Marți, 17 august va avea loc proba obligatorie a profilului, în 18 august 2021 proba la alegere a profilului și specializării, în 19 august 2021 proba la limba și literatura maternă, între 23-31 august vor avea loc evaluarea competențelor lingvistice și digitale.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 31 august, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu