luni, 2 august 2021

Consultare publică privind educația pentru sustenabilitatea mediului

 


Consiliul Județean Maramureș a participat la consultarea publică privind educația pentru sustenabilitatea mediului, prezidată de Comisia Europeană. În perioada 18 iunie – 24 septembrie 2021, Comisia Europeană organizează o consultare publică în mediul online, care are ca țintă cunoașterea opiniilor și ideilor publicului cu privire la educația pentru sustenabilitatea mediului. Educația pentru sustenabilitatea mediului este considerată ca fiind esențială în contextul îndeplinirii obiectivelor Pactului ecologic european, al Strategiei europene în domeniul biodiversității până în 2030 și al realizării Spațiului european al educației, ajutând cetățenii și comunitățile locale să își dezvolte cunoștințele, competențele și aptitudinile necesare pentru tranziția ecologică.

În grupul țintă vizat să transmită opinii sunt incluși factori de decizie politică de nivel național, regional și local, dar și organizații neguvernamentale active în domeniul mediului, al educației, al acțiunilor pentru climă și al protecției consumatorilor, organizații de voluntariat active în domeniul mediului și al educației, cercetători și cadre universitare din domeniile precizate sau conexe, alături de educatori din toate sectoarele educației și formării.

Contribuția Consiliului Județean Maramureș și a celorlalți respondenți va fi utilizată de către Comisia Europeană pentru a pregăti o propunere (recomandare a Consiliului) care este programată pentru adoptare în toamna anului 2021. Propunerea este apoi transmisă statelor membre pentru dezbatere și adoptare de către miniștrii învățământului în cadrul Consiliului Uniunii Europene.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu