miercuri, 18 august 2021

Gheorghe Piperea: „E treaba dlui Iohannis cum vrea să iasă din istorie, cu fruntea sus sau cu pata pe sacoul alb de ospătar!”

 


Florin Vasile Cîțu pare a fi fost luat în brațe de Iohannis. Nu importă că semnalul seamănă cu favorizarea infractorului moral – până la urmă, e treaba d-lui Iohannis cum vrea să iasă din istorie, cu fruntea sus sau cu pata verde – vișinie pe sacoul alb de ospătar (foto).

Important este că sentimentul responsabilității, esențial pentru capitalismul meritoriu și pentru organizarea rațională a societății democratice, primește lovituri letale zilele astea, de la toți cei care au sărit să îl absolve pe Cîțu pentru „păcatele tinereții”, prin diluarea responsabilității sale individuale în mulțimea celor care, cică, se mai urcă la volan beți-criță, din când în când (btw, 99,999% dintre șoferii români nu se urcă beți la volan, iar cei care o fac sunt băgați la pușscărie grea, în proporție de peste 90%).

Fără răspundere, nu există nici capitalism, nici libertate.

În plus, mesajul transmis de corul de lăudători – bocitoare – propagandiști venali ai lui Cîțu este catastrofal pentru tânăra generație – este ok să te urci la volan beat, că nu e mare scofală, e cool să tragi pe nas prafuri sau fumuri de „iarbă”, că tot progresistu’ o face, numai medievalii se tem de efectele minunate ale stupefiantelor, dați-i naiba de înapoiați, votați poneiul roz sau inorogul curcubeic.

PS Cică, pentru a salva bunici, tre’ să porți mască, poate chiar trei, poate chiar în piscină, în valuri, pe cărări de munte, pe macarale care strălucesc în zare. De asemenea, pentru a salva turma, tre’ să te injectezi regulamentar, poate chiar cu trei-cinci doze, chit că serul este experimental, nu ajută la varianta delta și nici nu oprește transmiterea bolii. Dar măcar „știm” ce conține – libertate, normalitate (Cîțu style, adică pă glojdeală și good shit), concerte, festivaluri, dinee cu proști. Fiți, bă, dreacu’, responsabili, că și Cîțu e. Uite-l ce bine știe să bolborosească date și fapte din trecutul propriu, glorios, în care a făcut „de toate”.

Autor: avocat Gheorghe Piperea



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu