miercuri, 18 august 2021

În curând...din colecţia "NU FACEŢI CA EI/EL"

 În curând ... din colecția ,,NU FACEȚI CA EI/EL”, dragi prieteni, vă promit câteva relatări ... sub titlul OPRIȚI PROSTIA! OPRIȚI-I PE PROȘTI! - în prim plan ,,literatul vdm” - un retardat mintal. Sau, din ,,Jurnalul unui retardat mintal”, care-și zice că e cult. Scuze dragi prieteni ... la momentul când voi finaliza articolul, am să etichetez câți mai mulți prieteni. E de râs? E de plâns? Veți trage Dumneavoastră concluzia ... Eu nu îi voi rosti acestei nulități numele - vdm, ci îi voi spune ALIN - de la alienat mintal!


Chiar, vor fi proze scurte, haioase, despre unul fără școală care se crede școlit (VeDeM, vdm alias ALIN), despre unul care se crede deștept, dar cu tot respectul pentru cei bolnavi, îi recomand un consult chiar și internare (vdm, alias ALIN). Se crede ,,super-citit”, sau înțelept, dar nimic din acest cuvânt nu îl caracterizează (vdm, VeDeM alias ALIN). Din cauza lipsei totale de cultură (dar se dă ,,cool”, sau ,,cul(t)”, sau ,,cu lt”) repetă același lucru, după metoda ,,copipest”. Și culmea, respiră! Dar degeaba ... Să duci apă la fântână, sau din fântână apă - pentru el este unul și același lucru. Bravo, băiețel, (vdm, alias Alin), dar te asigur că ,,una e una și una e alta”. Deci, râs! Plâns! Lucruri serioase, de-altfel! Prietenești. (Ne)firești, pentru unul fără scrupule, retardat și neșcolit. Bravo, ,,copipest”, (vdm, alias Alin). Se va mai scrie o carte, cu și despre prostia umană ... O să rog pe cineva să ți-o citească cu voce tare, pentru că mintea ta, ,,mechintoșu tău”, nu duce ... nu prinde sau nu (cu)prinde! Poate așa îți vei da seamă cât ești de infect și infectat. Cât ești de plin de ură, și de urâțenie! Felicitări, copil frumos (vdm, alias Alin) ... dacă ai fi câine, ai fi ,,grozav de rău”, iertare ție animal credincios, care ești câine, pentru asemănarea făcută. Dar nici numele ăsta nu îl merită. Poate fi un simplu ,,jigo Azorel”, dar e mai simplu - vdm, alis Alin. Oricum muști de ceva vreme ... chiar nu ai înțeles că ți-am întors spatele??? Scuze! cum să înțelegi? Pentru asta trebuie minte, iar la tine ,,lipsește cu desăvârșire”. Bravo, cuțu, (vdm, alias Alin)! Mușcă! Mușcă tot! Ești vrednic de milă ... Din partea mea, promit un serial ... lung! O să vă placă! Mintea când este odihnită și sătulă, naște pui ... Nu voi distruge matca, am să mă rog pentru ea! ,,O lăsăm în plata Domnului”, vorba românului înțelept.
Eu, finalizez, rugându-mă pentru astfel de oameni, cu toată sinceritatea: ,,Doamne Isuse Cristoase, te rog ai milă de cei care nu cunosc acest cuvânt. Sădește-le în suflet pace și iubire. Dăruiește-le pace și liniște în suflet. Iartă-i că nu știu ce fac. Arată-le adevărata iubire și dragoste, pentru aproapele nostru. Ocrotește-i și-i păzește, de toate cele rele, de tot ce este rău și viclean. Nu lăsa inima și sufletul lui să fie în suferință. Arată-i Lumina ... Lumina Adevărului. Lumina Cuvântului. Lumina Iubirii. Amin!”

Vasile BELE
Chiuzbaia, 19 august 2021

Cititi si
https://necenzuratmm.ro/cultura/50708-despre-o-carte-in-care-este-torturata-limba-romana-sau-despre-lupta-unui-poet-cu-gramatica.html

http://moaraluigelu.blogspot.com/2020/11/vasile-dan-marchis-un-agramat-copist.html


2 comentarii:

  1. Drag prieten, mintea unor prieteni comuni (așa ziși prieteni), este odihnită. Dovadă clară, că din atâta ,,liniște vegetativă” din creierul purtat degeaba, nu au reușit să-și completeze cele 12 clase elementare ... adică, nu prea a luat nici examenele de bacalaureat, dar... este critic literar? Este! Tot el zice asta ... Eu mă laud, eu mă cred! Cine îl mai crede? Minte odihnită, în corp odihnit! Trântor vegetal, adică. Nu contează ... loc sub soare este. Recomand acestor specimene să stea ascunși ... două-trei veacuri și-apoi să răsară! E bine că poartă grija altora ... este atâta de în aer, de nici el nu știe cum și pe unde calcă, sfântul pământ, care ne rabdă! Și, partea bună, este că mai sunt ca el ... Mai sunt! Trăiască! Vivat, adică! Sau mai am o recomandare: să consulte un specialist în psihiatrie. Zic și eu! Deși, boala lor nu are leac - pentru că se numește - Prostie./ probabil se tratează cu PROSTAMOL. Punct ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Să spunem lucrurilor pe față și la realitate că acel poet pe care îl pomenește un ”literat” în postarea sa pe ” Facebook”, doar cu aceste inițiale ”V,DM” , este publicat cu peste 100 poezii în prestigioasele reviste ”Convorbiri literare”, ”Familia”, ”Hyperion”, ”Alba Iulia Cultural”, ”Leviahtan”, ”Argeș”, ”Alternanțe”, ”Mărturii culturale”, ”Litere”, ”Neuma”, ”Caiete Silvane” ,”Revista nouă”, ”Meridian Cultural Românesc”, ”Vatra veche”, ”Plumb”, ”Portal-Măiastra”, ”Spații culturale”, ”Surâsul Bucovinei”, ”Caligraf”, ”Boema”, ”Reflex”, ”Banchetul” și în alte 10-12 reviste din mai multe județe ale țării și a primit răspunsuri pe mail de la 8 sau 9 reviste de prestigiu că va fi publicat în numerele lor din septembrie, octombrie și noiembrie. Iar el că s-a lăudat că a publicat 2 poezii în viața sa într-un număr al unei prestigioase reviste din afara județului MM, acel ”V.DM, care l-a pomenit, a publicat în jur de 30 de poezii în 11 numere ale revistei cu pricina în perioada 2017-2020. Dacă este curios să afle revista (care nu este menționată mai sus), o spun în public Dar îl întreb dacă se tot laudă că a primit un hatijac de diplome și premii la diferite concursuri, că în care revistă/reviste de prestigiu menționate mai sus sau altele de prestigiu sunt publicate versurile după care a primit distincțiile cu pricina?Nu mă refer la antologii sau în publicații coordonate de el! Vreau să-mi arate! Sigur că nu are ce arăta în acest sens de aceea nu mai are rost să-și piardă literați de calibru vremea cu ce spune el în postările sale!
    VE.DE.M

    RăspundețiȘtergere