miercuri, 19 iunie 2024

EURO 2024! Germania s-a calificat în optimi după ce a bătut Ungaria!

Cu un echipament neobișnuit, în nuanțe roz și mov, Germania a jucat la Stuttgart contra naționalei Ungariei, partidă din faza a doua a grupelor. Gazdele au câștigat cu 2-0.

După 5-1 cu Scoția, Germania nu a mai defilat și în meciul cu Ungaria, dar a reușit totuși să se impună fără mari probleme. Gazdele au jucat "nemțește", marcând câte un gol la jumătatea fiecărei reprize.

Germania a deschis scorul prin Musiala în minutul 22, decarul german șutând sub transversală după o pasă în careu a lui Gundogan. Maghiarii au avut ocazii mari. Neuer a respins șutul excelent al lui Szoboszlai și s-a întins pentru a-l bloca și pe Varga. Ungaria a marcat în finalul primei reprize, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

În repriza a doua, ambele naționale au ratat câteva oportunități favorabile. Germania la șuturile lui Gundogan și Kroos, Ungaria la reluarea lui Varga. Până la urmă, Gundogan a urcat scorul la 2-0 în minutul 67 cu un șut din interiorul careului.

S-a terminat 2-0 pentru Germania, iar gazdele au acumulat șase puncte, asigurându-și practic calificarea în optimi. Deși a pierdut primele două meciuri, Ungaria nu e matematic eliminată. Maghiarii trebuie să învingă Scoția în ultimul meci și să spere la o calificare de pe locul trei (se califică în optimi cele mai bune patru locuri trei).

Germania: Neuer - Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt – Andrich (Can ’72), Kroos, Gündogan, Musiala (Fuhrich ’72), Wirtz (Sane ’58) – Havertz (Fullkrug ’58).

Selecţioner: Julian Nagelsmann

Ungaria: Gulacsi - Fiola, Orban, M. Dardai – Bolla (M. Adam ’75), A. Nagy (Kleinheisler ’64), Schäfer, Kerkez (Z. Nagy ’75), Szoboszlai, Sallai (Csoboth ’87) – Varga (Gazdag ‘87).

Selecţioner: Marco Rossi

Meciul a fost arbitrat de olandezul Danny Makkelie.

Cristi SOMEȘAN 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu