joi, 26 iunie 2014

Primele rezultate la Evaluarea Nationala 2014

Primele rezultate la Evaluarea Nationala 2014 vor fi afisate vineri, la avizierele scolilor in care au fost sustinute examenele la limba romana si matematica.           
Ministerul Educatiei le-a transmis directorilor unitatilor de invatamant din tara recomandarea de a publica rezultatele la Evaluarea Nationala 2014, aproximativ in acelasi interval, in jurul pranzului.
Elevii nemultumiti pot depune contestatiile tot vineri, in aceeasi zi in care afla rezultatele la evaluarea nationala, pana la ora 20:00. Tocmai din acest motiv, primele rezultate ar trebui sa fie publicate cel tarziu la ora 16:00.
Rezolvarea contestatiilor se va realiza in acest weekend, iar rezultatele finale la Evaluarea Nationala 2014 vor fi publicate pana pe 4 iulie pe site-ul edu.ro.
Candidatii declarati admisi la evaluarea, vor completa lista cu optiuni pentru admiterea la liceu 2014, in perioada 4-8 iulie.
Elevii vor fi repartizati si in acest an tot de sistemul computerizat, in functie de optiunile exprimate.
Diferenta la admiterea la liceu 2014, fata de anii trecuti, consta in calculul mediei de admitere. Pentru prima oara in acest an, media de admitere la liceu va fi formata in proportie de 75% din media de la evaluarea nationala si 25% din media anilor de gimnaziu.
Rezultatele la admitere liceu 2014 vor fi publicate pe 16 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro. Candidatii vor depune dosarele de inscriere la licee in perioada 17-25 iulie.
Urmeaza doua etape de admitere, pentru cei ramasi nerepartizati dupa etapa anterioara:
- 16-31 iulie;
- 1 august – 8 septembrie;


                                                                                    Ion Andreea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu